Жителі волинського села не знали, що його перейменували півроку тому

07.09.2018 / Новини

Волинянка Любов Петрівна Арендарчук живе у селі Кадище Ківерцівського району вже десятки років, проте лише нещодавно випадково дізналася, що її село, виявляються, ще в квітні перейменували на Дідичі 2.

Жінка розповідає, що село Кадище у 70-х роках розділили між двома сільрадами, – повідомляє ІА Волинські новини.

“Спочатку ми належали до Цуманської селищної ради, а потім частину села передали під Дідичівську сільраду, мовляв, наша земля належала колгоспу, який знаходився в іншому селі. Як результат, розділене колією село отримало дві адміністративні одиниці десь по 100 дворів із кожної сторони. Наша частина належить Дідичівській сільраді. Але вся інфраструктура знаходиться у Цуманській сільраді, нам туди ближче, ми навіть за її голову вже другі вибори поспіль голосуємо. А на вибори дідичівського сільголови не ходили. Ми піднімали питання, щоб і нас приєднали до Цуманської сільради, щоб були єдиним селом. Бо ж у нас на території школа, а за колією ФАП”, – зазначає вона.

Проте нещодавно випадково з’ясувалося, що частина села вже має іншу назву – Дідичі 2.

“Ми родилися в Кадищі, в паспорті пишеться Кадище, а тут, ніхто в селі не знає, що його вже перейменували у квітні. Дізналися випадково: поїхав чоловік брати документи на субсидію, а йому написали, що він проживає у Дідичах 2. Виходить, що ми з ним живемо в одній хаті, але по документах у різних селах. Це просто якийсь нонсенс. Нам про це ніхто нічого не казав, не попереджали й ми не розуміємо, що це. Як ми можемо бути селом Дідичі, якщо воно за 7 кілометрів від нас і туди жахливе транспортне сполучення, ми все життя були селом Кадище. Тепер у нас нові сюрпризи – ідемо у ФАП, який метрів за 800, і пішки рукою подати, а там кажуть, що ми інше село, щоб їхали в Кадище чи викликали звідти лікаря… То як це?!” – обурюється Любов Арендарчук.

Та додає, що вже зверталася і до Цуманського сільського голови, якого обирали, й в райраду, в ОДА, на що всі лише розводять руками та дають відписки.

До слова, спочатку Дідичівська сільголова Галина Романова відмовилася визнавати перейменування, мовляв, у їхній сільраді ніколи не було села Кадище, а його назву назвала “помилкою”.

“Частина села, про яку Ви говорите, ніколи не називалася Кадище, а було Дідище”, – запевнила обраниця.

Втім, коли її запитали чому ж за таких умов у людей у паспорті приписка “Кадище”, пояснила це так:

“Дійсно, колись була допущена помилка в назві і ми її виправили. Це потрібно для того, щоб внести територію в Єдиний реєстр нерухомості”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*