Жителі трьох сіл Шацького району стурбовані звільненням медпрацівників

20.03.2019 / Новини

12-го березня голова Шацької районної ради Сергій Карпук провів виїзний прийом громадян на території Піщанської сільської ради.Також участь взяв Олександр Бакун, Піщанський сільський голова.

Про це інформує прес-служба райради.

Головним обговорюваним питанням вкотре стала реформа медичної галузі. Як відомо, до пропозиції Волинської обласної державної адміністрації (розпорядження №428 від 11.07.2017) в Шацькому районі мало б бути лише 3 амбулаторії (Шацька, Піщанська та Пульмівська) і 2 пункти здоров’я (у Мельниках та Світязі).

Районною радою така мережа медичних закладів не була погоджена, і вдавалося утримати сформовану мережу сільських ФАПів.

Проте жителі сіл Затишшя, Острів’я та Кам’янка стурбовані необхідністю скорочення молодших медичних працівників, адже вважають, що це початок закриття медичних закладів первинної ланки медицини.

Голова Піщанської сільської ради повідомив, що на сьогодні утримання молодшого медичного персоналу у ФАПах сільської ради відбуватиметься за рахунок сільського бюджету. На це гроші закладено до червня-місяця включно.

Разом з тим жителі сіл висловлювали вдячність завідувачу Піщанської амбулаторії, лікарю Роману Зубу, який проводить не лише амбулаторні прийоми, а й регулярно виїжджає до інших сіл.

Піднімали питання й будівництва Піщанської амбулаторії, яке на сьогодні уже розпочато: залитий фундамент. Однак, роботи зупинено через відсутність фінасування, як пояснив представник фірми виконавця будівельних робіт. Як повідомлялося раніше, кошти не надходять через відсутність співфінансування від Піщанської сільської ради.

Однак, як повідомив Олександр Бакун, сільською радою виділено 100 тис.грн. (800 тис. сільська рада має виділити всього). Тому питання чому заморожено будівництво Піщанської амбулаторії залишається відкритим.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*