Жителі села Пехи просять повернути листоношу, яку скоротило вище керівництво

03.02.2019 / Новини

Останнім часом для жителів Пехів гостро постала проблема в роботі пошти.

Після скорочення єдиної у відділенні поштового зв’язку села Самійличі листоноші, залишили на роботі лише начальницю, яка вже понад місяць сама розносить пенсії, соціальну допомогу, пресу і кореспонденцію жителям Самійлич, Хомичів і Пехів, надає профільні та непрофільні (продаж товарів) послуги.

Важко їй і некомфортно людям, котрі із запізненням отримують пенсію та періодику.

Лариса Спиридонівна Балацька працює в Самійличах начальником відділення майже 35 років.

Про це з посиланням на газету “Новий погляд+” пише “Район.Шацьк”.

“На початку було легше: менше поштових послуг, помірний план на реалізацію товару. Вдвох ми чудово справлялися. 17 грудня минулого року мою колегу-листоношу, яка працювала в Пехах, скоротили. Хороша, відповідальна жінка, вона мала бажання трудитися, знаходила порозуміння з людьми”, – розповідає Лариса Спиридонівна.

Листоноша доїжджала із Самійличів у Пехи до своїх клієнтів то велосипедом, то автомобілем (просила чоловіка, щоб допоміг), долаючи відстань у дев’ять кілометрів. Працювала і в дощ, і в сніг, бо ж люди чекали. Зараз і вона без роботи, і жителі не задоволені, і показники діяльності падають. Так, після її скорочення в Пехах зменшилася кількість передплатних видань. «А звідки ми знаємо, чи повернуть її, чи буде кому принести газети?» – журяться місцеві жителі. Вони категорично не згідні з такими діями керівництва і просять поновити на роботі листоношу.

У курсі останніх подій і Олександр Кусько, в.о. старости Самійличівського округу Шацької ОТГ. Він направив на адресу керівництва Волинської дирекції “Укрпошти” лист, у якому виклав суть проблеми:

“Незважаючи на мізерну заробітну плату (працювала на 0,4 посадового окладу), листоноша чудово справлялася зі своїми обов’язками. Нам незрозумілі такі дії в той час, коли на державному рівні прийняте рішення про дофінансування “Укрпошти”, а сам Президент пообіцяв, що ніякої “оптимізації” не буде”, – йдеться у листі.

Зі слів Олександра Сергійовича, скорочення вплинуло на те, що жителі села Пехи передплатили лише 30 періодичних видань, тоді як минулого року в цей період було 120. Тут проживає 70 пенсіонерів, це третина всього населення, вони заслуговують на повагу, вчасні послуги і доставку пенсії без затримки.

“Ця ситуація на фоні гарантій перших осіб держави викликає в людей зневіру, ускладнює і так непросте життя мешканців села. Надіюся на підтримку та розуміння керівництва “Укрпошти”, інакше буду звертатися з відповідним листом в Адміністрацію Президента України”, – наголосив Олександр Кусько.

Кому вигідна така недосконала “оптимізація” пошти, невідомо. Потерпають від цього і працівники, і люди. Вони стукають в усі двері, аби їх почули чиновники, які далекі від реалій сільського життя. Та чи почують?..

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*