У Любомлі журналісти на один день стали поліцейськими (ВІДЕО)

14.09.2016 / Відео, Новини

Журналісти “КОРДОНу” спробували себе у ролі поліцейських. Разом із групами швидкого реагування патрулювали один із секторів Любомльщини: здійснювали перевірку тих, хто стоїть на обліку в місцевому відділі поліції, та затримували порушників правил дорожнього руху.

Насамперед, поліцейські ознайомили пресу зі специфікою надходжень й прийняття повідомлень та службових завдань на планшет, який є в кожному патрульному автомобілі, а також порядком звітування про проведену роботу. Впродовж дня особливих викликів не надходило. На вулицях населених пунктів було спокійно.

Звісно, журналісти виконували функцію спостерігача. Юридично інших дій здійснювати не могли.

Цікаво, що невдоволені зупинкою правопорушники, вбачаючи в патрульному автомобілі медійників з камерами, ставали значно вихованішими. Загалом люди призвичаїлися до нових структур правоохоронних органів і досить адекватно реагують на  поліцейських, спілкуються та консультуються з ними.

img_4533

Крім перевірки власників вогнепальної зброї, патрульні зробили попередження кільком водіям про неправильну парковку-стоянку. Також було зупинене авто, номери якого, як виявилсь, з певних причин знаходились у багажнику.

Один із любомльчан, який припаркував свій транспортний засіб на тротуарі, вирішив перечекати поки поліція поїде, аби уникнути зайвих проблем. Тож доки правоохоронці спілкувалися з іншим правопорушниками, спокійно походжав собі по іншу сторону дороги, споглядаючи що ж буде далі.

“Чи не найпроблемнішою є зона на “Ягодині”. Часто виклики надходять з прикордонного пункту пропуску. Хоча люди забувають, що, насамперед, забезпечувати та регулювати процес просування черги на кордоні мають прикордонники. Для того вони там є”, – зазначив інсперктор з організації дорожнього руху Адрій Яшнюк.

Потрапили патрульні й на сплановану навчальну операцію. На автозаправці у селі Вишнів Любомльського району імітовано гасили авто, ліквідовували наслідки розгерметизації бензовоза та діставали водія, який застряг у розтрощеному транспортному засобі.

img_4574

За словами заступника начальника відділу поліції–керівника патрульної поліції Анатолія Грищука, з 8-го серпня по 12-те вересня проводився місячник безпеки дорожнього руху. На диво й превеликий жаль, при тому що штрафи зросли майже втричі, чимало водіїв й надалі спокійно сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

“За період місячника було складено аж 13 протоколів за керування у нетверезому стані. Правопорушникам грозить штраф у розмірі 10 200 гривень та позбавлення посвідчення водія терміном на рік. Також чимало осіб порушують правила зупинки-стоянки. Особливо у Любомлі в базарні дні”, – повідомив Грищук.

Наостанок він додав, що спостерігається тенденція до збільшення кількості звернень некримінального характеру від громадян у поліцію. Це свідчить про ріст довіри населення до правоохоронних органів.

Варто зауважити, що часто водії (навіть усвідомлюючи свою провину) поводять себе вкрай неадекватно з працівниками поліції. Про скандальні випадки ми розповімо у наступних публікаціях.

Як відбувалося патрулювання в першій половині дня детально у відеосюжеті. Участь у ньому, крім преси, брали патрульні поліцейські Любомльського ВП ГУНП у  Волинській області Павло Пашко та Віталій Ткачук, а також інспектор з організації дорожнього руху Андрій Яшнюк.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*