Завтра на Любомльщині діти таки навчатимуться у малокомплектних школах

01.09.2016 / Новини

Такої згоди дійшли представники освіти з району й області з батьками, які мітингували 1-го вересня на міжнародній трасі проти закриття шкіл у їх селах.

Кілька годин тривала акція протесту на міжнародній трасі Ковель-Ягодин. Батьки вимагали в очільників району та управління освіти ОДА залишити малокомплектні школи в їхніх населених пунктах діючими.

“У нас є приміщення, деінде з хорошими ремонтами, наявний відповідний педагогічний колектив. Чому не можна навчати дітей на місцях зараз?!” – бастували батьки.

Активісти таки дочекалися приїзду заступника голови Любомльської райдержадміністрації Олександра Герасимчука, начальника відділу освіти Любомльської РДА Василя Стрільчука та заступника начальника управління освіти Волинської ОДА Тетяни  Соломіної.

Луківський селищний голова Анатолій Климук назвав ситуацію навколо оптимізації шкіл “не державотворенням, а Махновщиною”.

“Ця проблема не вирішиться за 10 хвилин. Помітингували і переходьте у кабінети. Директор повинен був попередити ще на спочатку червня про закриття малокомплектних шкіл, – наголошував Олександр Герасимчук. – Так нічого не вирішується”.

На місце події прибув також Віталій Зосимчук, представник Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України. Він поінформував, що відповідно до чинного законодавства трасу міжнародного значення батьки не мають права перекривати. Це кримінал.

Вислухавши Зосимчука, активісти таки залишили проїжджу частину й продовжили спілкування з представниками влади та освіти на узбіччі.

Агресивно налаштовані учасники акції не надто знаходили спільну мову з Соломіною. Але врешті-решт таки домовилися про те, що завтра діти все ж сядуть за парти у малокомплектних школах Любомльщини, аби не гаяти навчальний процес. Натомість Тетяна Соломіна відвідає кожен з цих закладів освіти, щоб досконало  вивчити ситуацію й знайти шляхи вирішення найближчим часом.

У свою чергу, батьки наполягають на праві навчатись дітям у школах на місцях, а не вдома. Й жодним чином не погоджуються з індивідуальною формою навчання. Тож доки не внесуться зміни до закону, у зв’язку з яким проводять оптиміцацію подібних функціонуючих закладів, вимагають, щоб їх діти хоча б вчились як належить зараз – у школі.

На місце акції протесту був й Олег Бончак т.в.о. начальника Турійського відділення Нововолинського відділу поліції.

Звернення батьків проти закриття малокомплектних шкіл та щодо відміни індивідуальної форми навчання передасть народному депутату Ігорю Гузеві (який представляє Любомльщину у Верховній Раді) його помічник Ігор Торба, котрий був теж присутнім на мітингу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*