Занедбаний парк у Нововолинську, закритий доступ у виконком, дебати: на які питання Гузь і Карпус відповідали у прямому ефірі

Народний депутат Ігор Гузь та кандидат на посаду міського голови Нововолинська Борис Карпус у студії БУГу відповіли на запитання виборців у прямому ефірі.

Свої запитання попередньо залишали читачі на сайті БУГу, також одразу ставили їх у коментарях під час прямого ефіру. Запитань було чимало, – пише БУГ.

Серед тих, які цікавили мешканців Нововолинська – це асфальтування доріг, створення територій для відпочинку на 15-му, 5-му та 6-му мікрорайонах, осучаснення парку та міського озера, недобудови міста і що з ними робити, чи повернуть вільний вхід у кабінети працівників виконкому в разі перемоги Бориса Карпуса та ряд інших.

«Рука влади не торкалася міського озера та парку, а можна було щорічно поетапно їх змінювати»

На запитання нововолинців, про міський парк та озеро, зокрема скільки буде коштувати місту їх оновлення та чи будуть громадські обговорення, Борис Карпус відповів, що вже є напрацювання.

“Ми маємо експертну групу, залучили до роботи ландшафтного дизайнера і є відеопрезентація, яку покажемо для розгляду та обговорення мешканців. Ми хотіли б, щоб це була публічна дискусія. Не така, коли влада в центрі міста встановлює незрозумілий годинник, коли відновлюють занедбані елементи дитячих фортець в парку, коли переносять скейтмайданчик у місце, де постійно гуляють мами з дітками. Це має бути обговорено з мешканцями”.

Тож Борис наголошує, що міське озеро – це має бути публічний проєкт, обговорення, в якому люди запропонують своє бачення.

Щодо міського парку, кандидат на посаду мера говорить, що в Нововолинську він абсолютно не облагороджувався. А ті лавки з 1972, які поставили, це ганебна подачка перед самими виборами. Борис зазначає, що влада ні з ким не порадилася, зробила за 500 тисяч один майданчик на схилі і це не конструктивно та не відповідально.

“Нововолинці на таке не заслуговують. Ми хочемо зробити місце, куди можна прийти з дітками, де буде сучасне освітлення, нові дерева, а не ті, які моя бабуся в 1958 році садила зі своїми учнями. Реконструкція – це великі кошти, залучити їх можна з міського бюджету, в діалозі з місцевим бізнесом, плюс державні, обласні”.

Нардеп Ігор Гузь додав, що є досвід створення сучасної рекреаційної зони у Володимирі на острові Риловиця.

“Три роки тому там були джунглі. Дизайнер, архітектор Андрій Гнатюк запропонував проєкт оновлення. З державного бюджету залучили більше півтора мільйона, з міського – близько 5-ти, деякі кошти фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”. Все сучасно: освітлення, підсвітка феноменальна вночі, відеокамери, газон з поливом, багато насаджень”, – розповідає Гузь.

«У відібраному в прокуратури приміщенні садочку має бути садочок»

Шо буде у відібраному у прокуратури приміщенні садочку, – таке запитання надійшло від читачів під час прямого ефіру.

Борис Карпус зазначив, що там буде садочок і нагадав, що питання тягнеться дуже довго.

“Для 6-ти працівників думаю не проблема знайти місце, яке б відповідало вимогам для роботи прокуратури. У діючих садочках не завжди достатньо місця для діток. Історія тягнеться давно і в момент, коли голосувала рада з подання міського голови за передачу приміщення, я, будучи депутатом, не голосував за це рішення”, – говорить Борис.

Нардеп додав, що Генпрокуратура готова була розглядати питання передачі, якщо знайдеться інше приміщення, та міський голова Віктор Сапожніков зазначив, що іншого немає.

“Наша мета – знайти приміщення для працівників прокуратури, а де був дитячий садок, зробити перепланування і повернути його діткам. Таких випадків, коли міський голова діє абсолютно не в інтересах міста – десятки та сотні”, – каже Гузь.

«Влада має бути відкрита для громадян»

Бориса Карпуса читачі БУГу запитали, чи планує він, ставши мером, відкрити доступ на 2 та 3 поверхи виконавчого комітету, де встановили магнітні замки.

“Влада, яка утримується з податків мешканців Нововолинська, має бути відкрита для громадян та не ховатися за замками і дверима з магнітами – це не припустимо. Є звичайно прийомні дні, але коли влада закрилася і туди не можуть потрапити – це ганебно. Я був у різних муніципалітетах міст інших країн: Америки та Польщі, в містах Брюссель, Таллінн – там всі двері відкриті. Якщо людина переживає за долю мешканців міста, чому ховатися”, – зазначає Борис.

«Віктор Сапожніков боїться виборців»

Сапожніков боїться виборців і сказати перед ними про те, що зробив за останні 5-10 років, – так почав свою відповідь Карпус на запитання, чи відреагував мер Нововолинська на запрошення провести дебати на міському стадіоні. Читачі зауважували, що мер вже не вперше відмовляється від передвиборчих дебатів.

“Відповіді ми не отримали – це ганебно та неприпустимо. Але думаю 25-го жовтня виборці дадуть відповіді на всі запитання”.

«Людина, яка звикла ховатися в установах і збирати лише залежних людей та читати з папірця, не виграє вибори»

Гузь, доповнюючи відповідь на запитання про дебати, додав: “Знаєте, чому Віктор Сапожніков програє? Ми з Борисом були в кожному дворі – це можливість говорити без бар’єрів: різні люди, навіть з критичними поглядами ставлять питання. А я запитав, коли бачили тут Сапожнікова. В одному дворі сказали ніколи, а нас -третій раз. Людина, яка звикла ховатися в установах і збирати лише залежних людей та читати з папірця, саме тому і програє. Ми йдемо на діалог з людьми спілкуємося і після перемоги Бориса, в команді якого я, ми будемо далі спілкуватися з людьми в установах, підприємствах, у дворах”.

«Гузь – в команді Карпуса, а не навпаки. Ми часто дискутуємо та один одного переконуємо»

“Чи може Карпус щось сам буз Гузя?”, – цікавляться вибори. Кандидат на посаду міського голови Нововолинська відповів, що може все без Гузя.

“Я йду в двори, на підприємства і без Ігоря Володимировича. Ми працюємо в унісон, інколи працюю сам. Немає проблем, що ми працюємо разом. Нардепа обрали майже 60 відсотків виборців. Ми часто дискутуємо, я маю своє бачення, він – своє, один одного переконуємо. Якби такий діалог був із Віктором Борисовичем, залучили б у місто не 16 мільйонів державних коштів, а 30”.

Гузь додав, що Борис і команда запропонували йому очолити список партії “За майбутнє” до міської ради.

“Ви побачите моє прізвище першим в списку до міської ради. Ми разом з Борисом формували команду. Я стану депутатом, але відмовлюся від мандату. Та хочу показати, що боротьба мені важлива. Я знаю місто, мене вибрали народним депутатом на 10 років.

Я допомагаю Борису, ми діємо, як команда. І якщо його оберуть міським головою, також буду допомагати – не бачу ніяких проблем. Борис був двічі депутатом без Гузя, начальник відділу економіки без Гузя і він керуватиме містом абсолютно самостійно. Ми команда, один одного доповнюємо і я в команді Бориса, а не він у моїй”.

«60 будинків у Нововолинську готові до автономного опалення і цей процес реальний»

Як втілювати в життя пункт передвиборчої програми “спрощення переходу на автономне опалення”, запитали у Бориса мешканці Нововолинська.

Він зазначив, що це складний та нелегкий процес і його команда хоче дати зелене світло.

“На вулиці Центральній весною обрізали централізоване опалення і в людей досі немає автономки. До них не приїхали, не пояснили ситуацію. Ситуація ненормальна”, – говорить Борис.

Процедура переходу на автономне опалення має бути поступовою, говорить Карпус. Почати потрібно із двох-, трьохповерхових будинків.

“На сьогодні Нововолинськтеплокомуненерго готові відключити 60 будинків і цей процес реальний”

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*