За борги по комуналці українців позбавлятимуть субсидій

04.05.2017 / Новини

Починаючи з 1-го травня, житлова субсидія не буде призначатися на наступний період, якщо у споживача є двомісячна заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться у відповідній постанові уряду.

Таким чином, якщо буде отримана інформація про те, що споживач має заборгованість за сплату комунальних послуг понад два місяці, то субсидія на наступний термін не призначається. Про це структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повинна інформувати громадян.

Тож, якщо протягом двох місяців з дати інформування, споживач документально підтвердив сплату заборгованості, або уклав договір щодо її реструктуризації, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку – з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Кабінет міністрів цим документом також вніс послуги транспортування і розподілу природного газу в перелік підлягають субсидування.

В уряді встановили, що місцева влада, або створені нею комісії, можуть ухвалювати рішення щодо призначення житлових субсидій у випадках, не передбачених діючими правилами. Фінансування таких субсидій здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*