Єврокомісія вважає ідею штучного дефолту в Україні дуже небезпечною

01.06.2019 / Новини

У Єврокомісії вважають, що ідея оголошення Україною дефолту за зовнішніми зобов’язаннями небезпечна, адже ситуація в країні зараз не потребує такого кроку.  Отже, дефолт може  бути оголошений лише за політичними мотивами, і це – найгірший сценарій.

Про це заявила директор з міжнародних економічних відносин і глобального управління Генерального директорату Єврокомісії з економічних та фінансових справ Олена Флорес, передає Укрінформ.

«Якщо в поточних умовах якимось чином буде допущений дефолт — все, що було досягнуто в минулі роки, буде зруйновано на наступний день. Якщо говорити простою мовою, ціна буде дуже високою. Прискорене і штучне зниження вартості активів, падіння рівня життя, висока інфляція і відсутність доступу до зовнішніх кредитних грошей і, зрозуміло, ніяких інвестицій, в умовах невизначеності, нестачі довіри і ненадійність», — зазначила представниця Єврокомісії.

Вона зазначила, що ситуація штучного дефолту виглядатиме навіть гірше, ніж була б за вимушеного припинення обслуговування боргових зобов’язань, викликаного економічними негараздами.

«Зараз країна не потребує суттєвого коригування макроекономічного курсу, тому в такому разі йшлося б про певний політичний вибір. Це буде сприйматися навіть гірше», — сказала Флорес.

Вона окремо зазначила, що навіть необхідність платити зобов’язання по боргах у цьому році не ставить Україну в критичну ситуацію, яка могла б викликати дефолт.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*