Як Янукович досі збагачується за рахунок українців? (ВІДЕО)

20.09.2017 / Новини

Історичні кадри втечі Віктора Януковича з Межигір’я бачила вся країна. Потім люди мали змогу оцінити всеосяжну розкіш, залишену президентом-втікачем.

З того часу кожен генеральний прокурор обіцяв довести справу Януковича до фіналу, а все майно екс-гаранта націоналізувати. Проте цього так і не сталось. Поки правоохоронці зволікали, активи Януковича змінювали власників.

Межигір’я, де жив Віктор Янукович, наразі є Музеєм корупції, який охороняють активісти. Резиденція вражає багатством: інтер’єр в стилі Пшонки, зоопарк, величезний гараж ретро-автомобілів і навіть золотий унітаз. Проте Межигір’я державі так і не перейшло.

Раніше земля та майно в Нових Петрівцях належало Державному управлінню справами. Потім все перейшло до Кабміну, далі – Міністерству екології та НАК “Надра України”. На цьому державна власність Межигір’я завершується, адже у 2007 році “Медінвест Трейд” уклав угоду, згідно з якою вся резиденція перейшла в приватну власність компанії. Вже за місяць ТОВ “Танталіт” став новим власником елітного майна, а НАК “Надра України” отримала приміщення на Парковій алеї, оцінене в 93 мільйони гривень.

За 4 роки в цій заплутаній справі з’явився проблиск – 1 серпня 2017 року суд визнав незаконними договори, за якими приватизовували резиденцію, тому незабаром будинок Януковича повинен перейти до державної власності. Проте скандальний “Танталіт” змінив кілька власників, що дає можливість “колишнім” відіграти все назад та зробити хід конем.

Ще у 2013 році компанія належала Сергію Клюєву. Офіційно підприємство займалось будівництвом, здачею в оренду та обслуговуванням будівель, насправді ж було створене спеціально для афери з привласненням Межигір’я. Поки правоохоронні органи метикували, за що висунути підозру Віктору Януковичу та ніяк не могли накласти арешт на компанію, ТОВ “Танталіт” переписали на Олександра Приймака. За словами нового власника компанії, тепер він може відсудити всі активи підприємства, в тому числі, Межигір’я.

Поки резиденція тримається на самоокупності за рахунок відвідувачів, інший бізнес родини “легітимного” активно функціонує та приносить прибуток. Заробляти президенту-втікачу вдається з українського державного бюджету, а дозволяють це все вітчизняні чиновники.

Коханка екс-президента Любов Полєжай виявилась здібною бізнес-вумен. Вона є бенефіціарним власником дитячого табору під Києвом, на території якого є два басейни, вихід до Дніпра. Це справжній елітний санаторій, який не припинив своєї роботи після подій на Майдані. Відпочинок для дитини тут не з дешевших. В осінній період путівка на 6 днів коштує 6,3 тисячі гривень. В розпал відпочинкового сезону коханка Януковича отримує чималу суму з гаманців українців.

Співзасновником табору є благодійний фонд “Дорога майбутнього”, організатором якого є Любов Полєжай. Навіть юридична адреса збігається з головним офісом “Танаталіту”.

Яким чином родина Януковича активно збагачується за рахунок свого бізнесу та як українські чиновники коментують це – дивіться у розслідуванні журналістів “ЦРУ”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*