Як волинський нардеп взаємодіє з виборцями (ФОТО)

09.06.2018 / Новини

Депутат Верховної Ради Ігор Гузь взяв участь у підсумковій конференції Програми USAID РАДА: “Робота народного депутата в окрузі та зв’язок з виборцями. Кращі моделі і практики”.

Він та ще шість парламентарів, які теж були задіяні у пілотному проекті, розповіли, який досвід вдалося набути за понад 2,5 роки роботи кожному з них у своєму окрузі, – інформує прес-служба народного обранця.

Серед першочергових досягнень, зокрема, Ігор Гузь зазначив налагодження комунікації з органами місцевого самоврядування, об’єднати громади навколо ідеї децентралізації.

“З Програмою USAID РАДА розширили горизонти усіх, хто мав бути активом громад. Як результат, створили Асоціацію місцевого самоврядування – структуру, яка допомагала створювати громади, подолати дискусійні моменти. Асоціація активно працює і дотепер. На жовтень 2017 року були створені всі 12 ОТГ в окрузі. Це – перший округ на Волині, який майже 100-відсотково охоплений децентралізацією. З 67 сільрад, які були на території округу, 64 об’єдналися. Три сільради ще з різних причин не прийняли рішення про приєднання. А тепер ми перейшли в інший формат співпраці з громадами”, – сказав парламентар.

З його слів, щомісяця у Прибужжі організовуються зустрічі голів ОТГ, залучаються до цього цікаві спікери. Відбувся цьогоріч і форум для депутатів об’єднаних громад.

“Після створення громад присвячуємо свій час та енергію для залучення інвестицій, поліпшення інформаційної роботи, намагаємося удосконалити роботу апарату ОТГ. І роль народного депутата у цьому ключова, бо моя команда стала добровільним помічником, також мінрегіонбуд й інші інституції, які спільно працювали на розвиток децентралізації. Децентралізація – це добре, і ми не в останньому вагоні. Це практичний результат моєї роботи за сприяння програми РАДА”, – зазначив Гузь.

Директор Програми USAID РАДА Ігор Когут назвав проект “Модельний округ” особистісним досягненням.

“Завдання було вибудувати моделі співпраці депутата з виборцями, покращити інноваційні процеси у цьому напрямку. Довелося пережити багато різноманітних емоційний, здобути і прагматичний досвід, переконувати і переконуватися в чомусь. Висновок один: депутати, які взяли участь у пілотному проекті – це молоді люди, які прийшли у парламент і мають великий потенціал. Цей проект їм допоміг прислухатися до думок інших. Завдяки цьому змінилося і ставлення виборців до народних депутатів”, – підсумував Когут.

Після презентації відбувся діалог між учасниками Модельного округу. Помічники Ігоря Гузя – Леонід Шуст, Олена Маюк, Інна Крочук, Борис Карпус та Тетяна Азаркевич брали активну участь в цьому проекті задля втілення взаємодії між виборцями та депутатом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*