Як російські товари продають під виглядом українських (відео)

04.04.2016 / Новини

Російські виробники, щоб не втратити прибутковий ринок збуту в Україні, йдуть на всілякі хитрощі: реєструють свої фірми в Європі і організовують розфасовку в Україні. Споживачам порадили уважно читати етикетки і ігнорувати штрих-код, – пише ІА Волинські новини.

Українці успішно бойкотують товари російських виробників – імпорт з країни-агресора скоротився на 90%. На прилавках магазинів асортимент російських товарів значно скоротився. Однак насправді не так вже й постраждали інтереси виробників в РФ. Адже вони знайшли лазівки в українських законах.

Журналісти одного з українських телеканалів провели розслідування і з’ясували, що на всяк той товар, що має український штрих-код, насправді виготовляється в Україні. Безліч продуктів лише розфасовуються і запаковуються в Україні – це дає їм право не друкувати російський штрих-код, який починається з цифр 46, на упаковці.

«Ви можете привезти тонну прального порошку і розфасувати його в Україні, але ви не можете привезти пачку, пачка підпадає під санкції, а тонна – ні. Риба, ікра, морепродукти, чай, кава – майже всі компанії поставили своє фасувальне обладнання в Україні», – пояснив гендиректор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Інший спосіб врятуватися від українських санкцій – зареєструвати свою фірму в Європі. Наприклад, в Польщі чи у Франції. І російські виробники активно ним користуються. Тому українським споживачам радять звертати увагу на те, де знаходяться потужності підприємств, за допомогою яких був виготовлений той чи інший продукт.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*