Як піст впливає на організм людини: пояснення дієтолога

25.03.2019 / Новини

Періодичне дотримання посту корисне для організму людини. У цей період зменшується навантаження на печінку та нирки, а також знижується ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, що найкорисніше дотримуватися посту людям старшого віку, передає УНН.

“Коли ми їмо менше м’ясних продуктів, розвантажується і печінка, нирки – на них іде менше навантаження. Цей період надзвичайно корисний у віці 40-65 років. Людям у такому віці треба обмежувати червоне м’ясо, яке є джерелом амінокислоти, що провокує запальні процеси, процеси старіння і навіть інфаркт та інсульт”.

Сучасні вчені під час своїх досліджень переконалися, що обмеження білків тваринного походження протягом певного часу дуже корисне.

Водночас, особливих змін у раціоні людини при дотриманні посту не відбувається, тому що вона лише замінює білки тваринного походження білками рослинного походження і просто відмовляється від м’яса і молочних продуктів.

Виходити із посту треба поступово. Не можна одразу накидатися на продукти, від яких ви відмовлялися довший час. Тому, вводити продукти тваринного походження у раціон треба протягом такого ж періоду, скільки тривав і сам піст.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*