Як Кабмін бореться з контрабандою (ВІДЕО)

12.07.2018 / Новини

Упродовж червня та липня у Кабміні показово борються з контрабандою. Залучають поліцію і обіцяють саджати за ґрати. Наразі ж у Кабміні втрати держбюджету від контрабанди за рік оцінили у 105 мільярдів гривень.

За словами Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, чотири тисячі кораблів не наважуються зайти в українські порти, – інформує сайт 24.

Мовляв, чекають, чим закінчиться показна боротьба з контрабандою. Кабінет міністрів запевняє, що ці судна заганятимуть з нейтральних вод силою.

Їх треба з нейтральних вод військовими морськими силами підігнати ближче до берега,– заявив Міністр оборони України Степан Полторак.

Володимир Гройсман, у свою чергу, пообіцяв найближчим часом звернутися до Збройних Сил України, що вони провели поблизу підозрілих кораблів навчання.

Та чи справді кораблі, про які йшла мова, причетні до незаконного ввезення товарів – невідомо. Тим часом в уряді нарахували 105 мільярдів гривень збитків від контрабанди за рік, а це – десята частина бюджету. Тепер з нелегальними товарами боротиметься поліція. У Кабміні ухвалили постанову, згідно з якою правоохоронці можуть цілодобово перебувати в зонах митного контролю.

Комусь не сподобається наша діяльність. Напевно, будуть говорити про тиск на бізнес. Я хочу чітко заявити, що ми будемо працювати тільки в рамках закону,– запевнив заступник голови Нацполіції України Ігор Купранець.

Голова парламентського Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна пропонує створити Національне бюро фінансової безпеки. Тоді економічними злочинами, зокрема контрабандою, займатимуться детективи бюро, а на них впливати значно складніше, ніж на полісмена чи працівника СБУ.

Також контрабандистів обіцяють саджати за грати. Адже максимум, що наразі загрожує правопорушникам – штраф до 8,5 тисяч гривень або адмінарешт до 15 діб. Кримінальну відповідальність за контрабанду скасували ще у 2012 році.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*