“Ягодин”, “Піща”, “Пулемець”: які пункти пропуску тимчасово призупинять роботу на Волині

15.03.2020 / Новини

У зв’язку з карантином Уряд ухвалив зміни щодо функціонування пунктів пропуску через державний кордон. Про те, які пункти пропуску тимчасово закриють та де припинять пішохідне сполучення через кордон повідомив голова Державної митної служби України (Нової митниці) Максим Нефьодов.

Так,  з 00 год. 00 хв. 17 березня (вівторок) до 3 квітня Україна закриває міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

А з 00 год. 00 хв. 16 березня (понеділок) до 3 квітня Україна тимчасово забороняє іноземцям та особам без громадянства в’їзд на територію.

Виняток у цьому випадку становлять:
особи, що мають право на постійне або тимчасове проживання на території України;

є подружжям або дітьми громадян України;
водії та обслуговуючий персонал вантажних транспортних засобів;
члени екіпажів;

представники офіційних міжнародних місій, диппредставництв, організацій та члени їх сімей.

З 00 год. 00 хв. 16 березня (понеділок) Україна призупиняє роботу 107 пунктів пропуску та пунктів контролю на державному кордоні. На низці інших пунктів призупиняється пішохідне сполучення.

“Українці, які НЕ встигнуть повернутись додому до 17 березня, мають контактувати з нашими посольствами та консульствами за кордоном.

Міністерство закордонних справ рекомендує знайти сторінку посольства чи консульства України у країні перебування, знайти адресу електронної пошти чи посилання на сторінки у соцмережах — і написати листа/повідомлення. Відповідають цілодобово: і на вихідних, і ввечері, і вночі”, — зазначив Максим Нефьодов.

“Нова митниця буде намагатись зробити все, аби вантажі оформлювались якнайшвидше в цих умовах. Звісно, найперший пріоритет буде медичним вантажам”, — додав він.

Телефон гарячої лінії МЗС: +38 (044) 238-16-57

Робочий мейл: cons_or@mfa.gov.ua

Кабмін видав  розпорядження від 13 березня 2020 р. № 288-р, де зазначено, як працюватимуть пункти пропуску у найближчі кілька тижнів. Правда, у списках пунктів пропуску, які тимчасово припинять пішохідне сполучення, є чимало таких, де цього пішохідного сполучення не існувало і раніше.

Відповідно до даних у розпорядженні Кабміну ситуація така:

Серед пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю, які підлягають ТИМЧАСОВОМУ ЗАКРИТТЮ, є такі на Волині: “Піща”, “Самари”, “Тур”, “Гута”.

ПІШОХІДНЕ сполучення через державний кордон тимчасово ПРИПИНЯТЬ у таких волинських пунктах пропуску: “Пулемець”, “Ягодин”, “Устилуг”, “Доманове”, “Дольськ”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*