Вживання шоколаду позитивно впливає на серце, – вчені

22.10.2018 / Новини

Люди, які їдять шоколад в помірній кількості (до трьох плиток на місяць), знижують ризик отримати хвороби серця на 23%, у порівнянні з тими, хто зовсім не їсть солодке, констатували фахівці.

Позитивний вплив шоколаду на серце, за словами дослідників, пояснюється його насиченістю флавоноїдами, – інформує радіо Максимум.

Ці речовини добре відомі своєю здатністю при попаданні в організм знижувати проникність судин, робити їх більш гнучкими і еластичними, а також приводити в норму кров’яний тиск, врівноважувати серцевий ритм.

У той же час автори проекту застерегли про те, що їсти занадто багато шоколаду небезпечно для того ж серця.

Шоколад містить багато насичених жирів, які провокують розвиток судинних порушень. Зловживання шоколадом на 17% збільшує ризик виникнення проблем з міокардом, відзначили фахівці.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*