Люди, які їдять шоколад в помірній кількості (до трьох плиток на місяць), знижують ризик отримати хвороби серця на 23%, у порівнянні з тими, хто зовсім не їсть солодке, констатували фахівці.
Позитивний вплив шоколаду на серце, за словами дослідників, пояснюється його насиченістю флавоноїдами, – інформує радіо Максимум.
Ці речовини добре відомі своєю здатністю при попаданні в організм знижувати проникність судин, робити їх більш гнучкими і еластичними, а також приводити в норму кров’яний тиск, врівноважувати серцевий ритм.
У той же час автори проекту застерегли про те, що їсти занадто багато шоколаду небезпечно для того ж серця.
Шоколад містить багато насичених жирів, які провокують розвиток судинних порушень. Зловживання шоколадом на 17% збільшує ризик виникнення проблем з міокардом, відзначили фахівці.
Залишити коментар