Визволитель Любомля Володимир Овдієвич зустрів свою 96-ту осінь (ФОТО)

17.10.2018 / Новини

Цьогоріч влітку минуло 74 роки, відколи на Любомльській землі вщухли залпи гармат і свист куль. З кожним роком все більше учасників тої війни відходить у засвіти.

Нині в Любомлі проживає лише один із визволителів міста — Володимир Кирилович Овдієвич, який у буремні воєнні роки у лавах оперативно-стратегічного об’єднання військ Білоруського фронту пройшов аж до Берліна. У післявоєнний період чоловік оселився у Любомлі, тут багато років працював стоматологом.

Вчора Володимир Кирилович зустрів свою 96-ту осінь. Серед тих, хто прийшов підтримати і привітати ветерана, був також помічник народного депутата Ігоря Гузя Ігор Торба, який передав вітання, подяку і подарунок від нардепа.

“Для усіх ветеранів важливим є те, щоб ми не забували про них, про події тих часів, тож такі візити — це, насамперед, вияв поваги, — каже Ігор Торба. — Наше ж завдання полягає у тому, щоб берегти цю пам’ять, бути вдячними за незламну силу, волю та дух, за здобутий ціною власного здоров’я та крові вільний плацдарм для розвитку молодого покоління”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*