Вихованці Куснищанського шкільного лісництва прибирали ліс та висаджували деревця (фото)

31.10.2016 / Новини

Цього разу на чолі зі своїм керівником Петром Антонюком діти зібрались у лісових масивах Головнянського лісництва, щоб внести свою частку турботи і небайдужості до стану природи.

Відтак, пройшовши чималий відрізок лісовими дорогами, школярі назбирали повні сміттєві пакети побутових відходів, які тут лишили нечемні «гості».

Про це інформують у прес-службі Волинського обласного лісового та мисливського господарства.

Зупинившись біля затишного будиночка-бесідки, виховну розмову із юними лісівниками провів головний лісничий Василь Романюк. Зокрема розповів, як не потрібно поводитися у лісі, який штраф можна сплатити за його засмічення, для чого створюються такі рекреаційні пункти, як працівники лісового господарства дбають про порядок у цьому величному царстві природи і що кожен громадянин зобов’язаний теж дотримуватись правил поведінки.

Учні також побували на ділянках лісових культур. А обабіч новозбудованої дороги, біля лісового будиночка, учасники акції під керівництвом інженера з лісових культур Івана Каліщука посадили рядок дуба червоного та оцтового дерева (сумах), щоб прикрасити гарну місцину та лишити пам’ятну згадку.

Вихованці шкільного лісництва – учні 9-10 класів. Майже усі вже другий рік із задоволенням відвідують заняття гуртка. Цього року навесні команда взяла участь в обласному зльоті учнівських лісництв, успішно виступили і здобули ІІ місце.

Двоє минулорічних 9-класників уже опановують лісівничу професію у Шацькому лісовому коледжі. Є сподівання, що і цього року лави студентів, а отже – майбутніх лісівників – теж поповнять вихованці Куснищанського шкільного лісництва.

Любомльський держлісгосп усіляко підтримує учнів, завжди співпрацює і йде назустріч лісництву.

 

1 Коментар Вихованці Куснищанського шкільного лісництва прибирали ліс та висаджували деревця (фото)

  1. Організаторам і виконавцям проекту здоров’я і хвала. Дух любові до природи має тільки підніматися в людей , якого нажал так сьогодні не достатньо. Єдине що не варто робити це закладання екологічно небезпечних ям з ПЛАСТИКОМ (сміття, ми ще називаєм). Потрібно пускати в повний цикл використання, добре з корисним поєднати. Ми змінюємо культуру по воведінки ?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*