Волиняни зможуть контролювати роботу поліції

26.10.2016 / Новини

Небайдужих до діяльності структур Міністерства внутрішніх справ жителів Волині планують об’єднати у робочу групу для контролю їх діяльності.

Про це повідомили під час брифінгу у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області 26 жовтня, інформує VIP.

Робочу групу створять в структурі громадської ради при Міністерстві внутрішніх справ. Співпрацюватиме ж вона з усіма структурами Міністерства – поліцейськими, надзвичайниками, Національною гвардією, прикордонниками та міграційною службою. Головна мета діяльності такої робочої групи – контроль діяльності відомств.

«Раніше була громадська рада при Управління Міністерства внутрішніх справ, але після реформування і створення Нацполіції – такої у нас немає», – пояснив тимчасовий виконувач обов’язків заступника начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Анатолій Петрушин.

Голова громадської ради при Міністерстві Внутрішніх справ Володимир Мартиненко, який ініціював зустріч, розповів, що сформувати робочі групи з активних громадян планують у всіх українських областях. У таки й спосіб хочуть вибудувати конструктивний діалог між Міністерством внутрішніх справ і областями.

«До складу цієї групи можуть увійти різні люди, головне – адекватно працювати, пропонувати зміни та давати хороші рекомендації щодо роботи. Обмежень не буде», – пояснив Володимир Мартиненко. Для того, аби стати членом робочої групи, треба написати відповідну анкету та мотиваційний лист на електронну адресу громадської ради при МВС: gromrada@mvs.gov.ua

До того ж, і далі планують залучати громадськість Волині і у дистанційній формі – через електронне листування.

Громадський активіст Сергій Рижков висловився з приводу того, що громадська рада, яка була раніше при обласному управлінні, працювала не дуже ефективно. І попросив пояснити різницю між попереднього громадською радою і робочою групою, яку створюють зараз.

Громадська рада працювала при обласному управлінні. Воно її або чуло, або ні», – сказав Мартиненко і пообіцяв забезпечити продуктивний діалог між МВС і робочою групою .

Кількість учасників робочої групи не обмежуватимуть. Туди можуть увійти усі волиняни, що мають таке бажання. Структуру робочої групи кожна область може формувати по-своєму.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*