Волинський офіс реформ допомагає Шацькій об’єднаній територіальній громаді

02.04.2016 / Новини

Консультанти Офісу реформ у Волинській області побували із виїзним семінаром у Шацькій об’єднаній територіальній громаді, де нещодавно відбулися вибори.

Зустріч була присвячена подальшим першим крокам керівництва громади та упровадженню реформи децентралізації.

Про це інформує прес-служба Офісу реформ у Волинській області.

Консультант Офісу реформ Анатолій Пархом’юк розповів присутнім про підготовку до першої сесії, регламент, роботу постійних депутатських комісій, ліквідаційні комісії, можливість інвентаризації тощо. Дізналися у Шацьку більше про передачу повноважень, створення виконавчого комітету, статут тощо.

Особливу увагу експерт звернув на створення статуту як важливого документу для громади, його публічне обговорення, зустрічі із різними групами населення. Таким чином у Шацькій ОТГ отримали методичні рекомендації щодо проведення сесії уже в оновленій громаді.

Консультант Офісу реформ Василь Гром поділився із представниками влади фінансовими секретами про кошторис та бюджет. Він зазначив, що об’єднані територіальні громади позбуваються ієрархічної драбини і отримують такі ж фінансові повноваження, як і міста обласного значення. Експерт розповів про організацію бюджетного процесу та перехід до незалежного бюджету.

Цікавилися під час зустрічі і цілком практичними питаннями. Приміром, які функції виконує староста, як робити записи у трудову книжку, законопроект про землі за межами населеного пункту. Обговорили важливість ролі старости, але й помізкували над тим, чи потрібно проводити ще одні вибори.

Екперт Асоціації регіонального розвитку Олег Герасимчук підкреслив важливість співпраці ОТГ із іншими гілками влади.

Під час зустрічі присутні зрозуміли, що немає універсального рецепту ефективного функціонування об’єднаної територіальної громади, але можна створити власний.

“Не було б Офісу реформ, то не було б і Шацької об’єднаної громади. Я впевнений у тому, що ми робимо”, – зауважив наприкінці зустрічі очільник Шацької ОТГ Сергій Віннічук.

DSC_2954 DSC_2967

92536_3 92536_4

 

1 Коментар Волинський офіс реформ допомагає Шацькій об’єднаній територіальній громаді

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*