Волинський нардеп відвідав малонаселені села Любомльщини (ФОТО)

26.07.2018 / Новини

Шість найменших сіл Рівненської об’єднаної територіальної громади, що на Любомльщині, 25 липня відвідав народний депутат Ігор Гузь.

Це один із пріоритетів його роботи з виборцями у 2018 році – побувати у кожному із 211 населених пунктів округу особисто та завдяки своїм помічникам, – інформує прес-служба нардепа.

Так, у період парламентських канікул, обранець вже зустрівся із мешканцями Рогових Смолярів, Будників, Гороховища, Підлісся, Вишнівки та Милованя. Спілкування з людьми відбулися у ФАПах, клубах, або ж просто неба.

Рогові Смоляри – це одне з п’яти сіл Рівненської ОТГ, де вже найближчим часом будуть встановлені дитячі майданчики за кошти “соцеконому”, виділення яких з державного бюджету ініціював нардеп. Вартість кожного – 50 тисяч гривень. Це – чотири конструкції для дозвілля дітей, що встановлять у місцях, які обире кожна з громад на власний розсуд.

До слова, під час чергової сесії Рівненської ОТГ, зі слів голови громади Володимира Крижука, прийняли рішення з місцевого бюджету виділити ще по 10 тисяч гривень на кожен майданчик, щоб його привезли в село і облаштували зусиллями місцевого комунального господарства.

“За час моєї роботи в парламенті, за кошти “соцеконому” ми встановили в окрузі майже 140 дитячих і спортивних майданчиків. На цьому не зупиняємося і плануємо їх облаштовувати у тих населених пунктах, де потрібно. Це пріоритети моєї роботи – розвиток дитячої та спортивної інфраструктури, рекреаційні зони, підтримка ФАПів, закладів культури, шкіл, садочків. Активно співпрацюю з головою ОТГ, адже його виборці – це й мої виборці, а тому у нас спільні теми, як розвивати громаду. Є порозуміння і з депутатським корпусом. Також співпрацюю з головою обласної ради Ігорем Палицею, щоб разом вирішувати більше локальних проблем”, – розповів Гузь.

Разом із народним депутатом працювали його помічники – Інна Петрук, Ігор Торба, Андрій Бокоч, а також голова ОТГ Володимир Крижук та старости – Микола Козачук й Олексій Нестерук.

Людей переважно турбували питання прокладання нової дороги, проблеми з доїздом у село через недобросовісних перевізників, ймовірність закриття відділень Укрпошти, знесення аварійних електроопор та облаштування вуличного освітлення, встановлення дитячих майданчиків, ремонт приміщень фельдшерсько-акушерських пунктів, клубів – для дозвілля молоді, а також відкриття додаткових груп для дошкілля, придбання спортивного інвентарю.

Як розповів Володимир Крижук, Рівненська ОТГ об’єднала 5 сільських рад, а це – 17 сіл, де проживає майже 5700 мешканців, функціонує 6 шкіл, 5 садочків та ФАПи. З його слів, лише за 9 місяців на обійманій посаді йому вдалося вирішити питання із ремонтом 8 доріг у громаді, ще 4 – в проекті. У чотирьох селах вже облаштували вуличне освітлення, планують це зробити і в інших населених пунктах.

Він підтвердив тезу про тісну співпрацю з парламентарем і розповів, що за сприяння Ігоря Гузя, наприклад, у Столенських Смолярах встановили дитячий майданчик за 80 тисяч гривень, зробили вуличне освітлення за 100 тисяч гривень з держбюджету. А за підтримки Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” ще й виклали бруківку на території місцевої школи.

В цілому, за три роки роботи у Верховній Раді, на потреби Любомльського району, з державного бюджету парламентар залучив понад 12 мільйонів гривень.

Після зустрічі з жителями сіл, місцеві активісти запросили оглянути чудове озеро – Королівське. Воно розлилося у прикордонній зоні, на окраїні села Миловань. Для депутата це стало дещо символічним. З його слів, за цим озером, на протилежному березі Бугу, розташоване село Свірже, де сотнями років жила родина його діда – Павла Остаповича Кондзюри.

“Ввечері місцеві активісти запросили оглянути чудове озеро – Королівське. Воно розлилося у прикордонній зоні. І ось, саме за цим озером, на тому березі Бугу, де знаходиться споконвічна українська земля – Холмщина, розташоване село Свірже, де сотнями років жила родина мого діда – Павла Остаповича Кондзюри. Мою родину виселили з цих країв у часи військового лихоліття. А тепер, через сімдесят років, онук представляє в українському парламенті територію, з якої рукою подати до родинного обійстя. До нашого, родинного обійстя…”,  – написав на своїй сторінці у Facebook Ігор Гузь.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*