Волинські гірники мітингують перед ВРУ та планують йти під стіни Кабміну (ФОТО)

05.07.2018 / Новини

15-ть представників Нововолинських шахтарів відправилися у Київ на загальнодержавний мітинг через заборгованість із зарплати.

Нагадаємо, акцію протесту шахта №10 розпочала 2-го липня. 40 гірників знаходилися під землею, вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати за три місяці, яка сягає близько 11 мільйонів. 4-го липня на третій день протестів під землею, гірники шахти №10 “Нововолинська” піднялися з копальні.

Частина працівників пишуть заяви на звільнення, – пише БУГ.

Сьогодні, 5-го липня, під стінами Верховної Ради України гірники з усієї України вимагають від депутатів ухвалення законопроекту, що передбачає збільшення бюджетного фінансування вугільної галузі на 2,8 млрд гривень.

На що очікувати колективу шахти №10. Наразі для погашення заборгованості перед всіма копальнями держави планують виділити 200 мільйонів гривень. Кошти ці візьмуть із реструктуризації. На десяту – лише 15 мільйонів.

Близько 9-ї години до волинських шахтарів вийшов народний депутат України від 19 округу Ігор Гузь, який раніше наголошував, що буде підтримувати шахтарів. Обранець заявив, що докладе максимум зусиль, аби гірникам виплатили заробітну платню.

Далі після мітингу під стінами ВРУ, шахтарі планують йти під стіни Кабміну, аби зустрітися із профільним міністром Насаликом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*