Водій, якого зупинили у Маневичах, заплатить понад 10 тисяч гривень штрафу за спробу підкупити поліцейських

11.04.2021 / Новини

На Маневиччині судили водія Honda, який хотів відкупитися від поліції 500 гривнями за п’яне водіння. За рішенням суду він заплатить понад десять тисяч гривень штрафу.

Як ідеться у вироку суду, 26 травня на вулиці Луцькій у Маневичах поліцейські зупинили автомобіль Honda Accord, водій якого спричинив аварійну ситуацію. Під час керування авто він перебував у стані алкогольного сп’яніння, – пишуть Волинські Новини.

Однак чоловік не захотів, щоб на нього складали протокол про адміністративне порушення, тож він запропонував поліцейським 500 гривень хабара, хоча його неодноразово повідомляли про кримінальну відповідальність.

У суді водій свою винуватість заперечив. Він розповів, що в той день рухався в напрямку Любешева. Припустив, що рухаючись по мосту, міг наїхати на суцільну смугу, оскільки мав намір обігнати трактор. Усвідомлюючи, що таким чином міг порушити правила дорожнього руху, вирішив заплатити готівкою штраф на місці, тому і надав грошові кошти поліцейському. Водночас чоловік заперечив, що перебував в стані алкогольного сп`яніння, просив суд його виправдати.

Проте докази не підтвердили слова обвинуваченого. На відеозаписі суд побачив, що перед безпосереднім наданням коштів поліцейський неодноразово попереджав обвинуваченого про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, оскільки той постійно пропонував «домовитися», зазначаючи: «Можна порішати?», «Може ми якось договоримся?», «А може не треба медичного освідування? Може таки договоримся?». На цьому ж відеозаписі зафіксовано, як обвинувачений кладе грошову купюру.

Також суд не визнав недопустимим консультаційний висновок спеціаліста КП «Маневицька ЦРЛ», яким встановлено в обвинуваченого стан алкогольного сп`яніння 1,86%.

Тож водію призначили покарання у виді 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 тисяч 200 гривень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*