Власники “євроблях” вимагають ветувати дискримінаційні законопроекти (ФОТО)

20.11.2018 / Новини

За останні кілька років автотраса, що проходить територією Любомльщини зі столиці до кордону, регулярно ставала місцем проведення акцій протесту, які неодмінно супроводжуються перекриттям проїжджої частини.

Сьогодні поблизу села Старовойтове протестували власники автомобілів на іноземній реєстрації. Загалом, це була частина великої загальноукраїнської акції.

Близько 60 осіб постійно ходили пішохідним переходом, обмежуючи у такий спосіб рух автошляхом. Транспортним засобам екстрених служб, рейсовим автобусам, поштовим автомобілям тощо дорогу давали одразу, інші ж учасники руху, а це переважно водії вантажівок змушені були чекати. Втім, “намертво” рух не блокували: періодично учасники акції пропускали по кілька транспортних засобів.

Ну а причиною того, що люди вдалися до таких дій стали прийняті на початку цього місяця сумнозвісні законопроекти №№8487, 8488. Зокрема, як розповіли представники організації “Авто Євро Сила”, людей обурює віковий коефіцієнт при обчисленні розмірів акцизу під час розмитнення автомобілів, адже у такому випадку за розмитнення авто, випущеного у 90-х чи 2000-х роках і придбаного, скажімо за півтори тисячі євро, доведеться платити ще стільки ж а то й більше.

Багато питань виникає і до норми, яка передбачає реєстрацію транспортних засобів у 90-денний термін — враховуючи, скільки авто на іноземній реєстрації їздить дорогами України, щоб вкластися у ці часові рамки, потрібно буде реєструвати по 4 автівки щохвилини. Є й інші суперечливі моменти. Саме тому учасники акції закликали Президента України ветувати згадані законопроекти і відправити їх на доопрацювання, зокрема в частині зменшення акцизів з тим, щоб зробити їх більш доступними.

Саме тому учасники акції закликали Президента України ветувати згадані законопроекти і відправити їх на доопрацювання, зокрема в частині зменшення акцизів з тим, щоб зробити їх більш доступними.

“Особисто я не голосував, оскільки вважаю несправедливою норму так званого вікового цензу авто. Принцип: чим старше авто, тим більша сума розмитнення — вважаю дискримінаційним, — пише з цього приводу народний депутат Ігор Гузь на своїй сторінці у Facebook. — Більшість із двох мільйонів таких авто в нашій країні вироблені ще у 90-их та 2000-их. І ті люди, які їх придбали в такий спосіб, робили це не від доброго життя. В моєму окрузі такий, напевне, вже кожен третій. Вважаю за потрібне продовжити діалог і дійсно знайти формулу, яка всіх влаштує”.

Станом на 14.00 акція на автотрасі тривала. Варто також зазначити, що в межах нашої області аналогічна акція проводилася на автодорозі сполученням Луцьк — Ковель у селі Княгининок Луцького району.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*