В ЄС зникає 20% виробленого продовольства

07.05.2019 / Новини

В ЄС вводять єдину методологію моніторингу втрат продовольства

Єврокомісія пропонує ввести загальну для ЄС методологію моніторингу втрат виробленого продовольства, які в країнах спільноти досягають 20%. Про це повідомляє сайт Європейської комісії, – пише Новое время.

“Втрати продовольства неприйнятні в світі, де мільйони людей все ще страждають від голоду, і де природні ресурси, що є основою людського життя і добробуту, все більше скорочуються. Саме тому ми визначили запобігання втрат продовольчих продуктів в якості ключового пріоритету”, – заявив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Нова методика обліку, названа Делегований акт, дає визначення терміна “харчові втрати”. Вона передбачає аналіз втрачання харчових продуктів на кожній стадії: від виробництва і транспортування до споживання і утилізації.

На основі цієї методології країни ЄС повинні до 2020 року створити власні моніторингові системи.

Узагальнену інформацію про харчові втрати Єврокомісія розраховує отримати в 2022 році.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*