Мінімальна зарплата зросте на 50 відсотків

11.08.2016 / Новини

Таку думку висловив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Однак це відбудеться, за словами чиновника, якщо в Україні змінять систему нарахування заробітних плат. Йдеться про те, щоб відв’язати прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, повідомляє прес-служба відомства.

Відв’язавши мінімальну заробітну плату від прожиткового мінімуму, ми забезпечимо зростання на 50%. Тобто ми наступаємо не по всьому фронту, а визначаємо точку, де здійснюємо прорив, концентруємо зусилля і забезпечуємо його на 50%,
– переконаний Андрій Рева.

На думку міністра, в приватному секторі, там де є “тіньові” зарплати, це нічого не дає людям, оскільки вони, як отримували зарплату в конвертах, так і продовжуватимуть отримувати. “Проблеми” виникають у роботодавців: тепер вони будуть змушені з цієї зарплати більше платити в бюджет і більше відраховувати єдиного соціального внеску. Для людей плюс у тому, що в них збільшується розмір “світлої” зарплати й також збільшується ЄСВ у Пенсійний фонд, що має призвести до збільшення пенсії. У зарплаті виграють ті, кому все платили по-білому, офіційно. У бюджетній сфері: плюс і до зарплати, і до єдиного соцвнеску.

Однак про те, коли таке може статися, і звідки міністерство планує взяти додаткові кошти для виплати такого рівня зарплати працівникам бюджетних установ, не повідомляється.

Нагадаємо, станом на серпень 2016 року мінімальна зарплата в Україні становить 1450 гривень. В грудні вона має зрости ще на 10 відсотків.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*