В Україні для охорони військових складів можуть збільшити чисельність армії

04.10.2017 / Новини

Начальник Генштабу та головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив про підготовку змін до закону «Про чисельність Збройних сил України» щодо збільшення кількості солдатів у лавах української армії.

Про це інформує сайт оборонного відомства.

«На цей час ми готуємо пропозиції щодо заміни ВОХР (воєнізованої охорони) батальйонами охорони та забезпечення, до складу яких входитимуть я підрозділи охорони, так і такелажні підрозділи та підрозділи механізації. Це, безумовно, призведе до збільшення загальної чисельності Збройних сил. У зв’язку з цим ми готуємо пропозиції до Закону України «Про чисельність Збройних Сил України», – заявив він, коментуючи ситуацію з вибухами на військових складах в Калинівці Вінницької області.

Щодо вибухів на складах боєприпасів у Сватовому, Балаклії та Калинівці, начальник Генштабу переконаний, що це диверсії противника, який таким чином знищує «засоби ураження, виробництво яких в Україні не здійснюється, а закупівля є неможливою».

Відтак щоб зберегти наявні запаси озброєння, Віктор Муженко і пропонує замінити ВОХР на батальйони охорони та забезпечення.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*