В Україні стало дорожче приготувати борщ та вареники

07.05.2019 / Новини

За перші три місяці цього року в Україні зросли ціни на овочі. Через це здорожчали страви традиційної української кухні пісний борщ (плюс 21,1%) та вареники з капустою (плюс 35,6%).

Борщ і вареники подорожчали і в річному вимірі, тобто якщо порівнювати з березнем 2018 року. Так, вартість приготування пісного борщу та вареників з капустою зросла в 1,4−1,6 рази, – інформує 24 канал.

За розрахунками Економічного дискусійного клубу, в березні приготування популярних українських страв коштувало:

Борщ (каструля об’ємом 3,5-4 літри):

  • з м’ясом – 107 гривень 64 копійки;
  • без м’яса (пісний борщ) – 31 гривню 11 копійок.

Деруни зі сметаною (з розрахунку 20-25 штук) – 27 гривень 52 копійки.

Вареники (з розрахунку 35-40 штук):

  • з сиром – 78 гривень 18 копійок;
  • з капустою – 41 гривню 82 копійки.

У березні, порівняно лютим, приготування більшості традиційних українських страв зросло, а саме:

  • вареників з капустою − на 4 гривні 73 копійки на страві (12,8%);
  • борщу пісного − на 1 гривню 57 копійок на страві (5,3%);
  • борщу з м’ясом − на 1 гривню 9 копійок на страві (1,0%);
  • вареників з сиром − на 14 копійок на страві (0,2%).

Водночас стало дешевшим приготувати деруни. Вартість зменшилася на 1,4%, або на 38 копійок на страві.

ціни Україна овочі борщ вареники продукти подорожчання економіка

Скільки коштують овочі для борщу в областях України?

У березні 2019 року найдешевше можна було купити овочі для приготування борщу у Львівській області − за 19 гривень 85 копійок. А найдорожче − на Донеччині, а саме 25 гривень.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*