В Угорщині третій раз поспіль на виборах перемогла партія Орбана

09.04.2018 / Новини

В Угорщині у неділю третій раз поспіль на виборах перемогла партія ФІДЕС прем’єра Віктора Орбана та отримала у парламенті конституційну більшість голосів.

Після підрахунку понад 95% голосів коаліція, в яку входять партії ФІДЕС та Християнсько-демократична народна партія, набрала 48,64% голосів. Вони отримали дві третини депутатських мандатів у парламенті – 133 зі 199, інформує ВВС Україна.

Орбан керує країною з 2010 року і за останні роки став чинником роздратування для ЄС та України.

Євросоюз неодноразово критикував угорського прем’єра за обмеження свободи ЗМІ, громадянських прав та міграційну політику. Саме Віктор Орбан очолив опозицію політиці розподілу біженців по країнах ЄС.

Цю передвиборчу кампанію угорський прем’єр побудував на критиці міграційної політики ЄС та звинуваченні мільярдера Джорджа Сороса в намаганні заполонити Угорщину мігрантами.

Використання образів зовнішніх ворогів та роз’єднаність опозиції дозволили Віктору Орбану зберегти владу на наступні чотири роки.

Це не дуже приємна новина для української влади. Після ухвалення українського закону про освіту у вересні 2017 року відносини України та Угорщини погіршилися.

Конфлікти між Україною та Угорщиною з’явилися ще навесні 2014 року, коли Віктор Орбан в розпал російської агресії зажадав автономії для угорців Закарпаття. Проте саме закон про освіту став найбільшим каменем спотикання у відносинах.

Відтоді Віктор Орбан та міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто стали найбільш виразними критиками української політики.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*