В ЄС закликали припинити блокаду Донбасу

16.02.2017 / Новини

ЄС закликає активістів припинити блокування залізниці на Донбасі.

Там впевнені, що блокада може викликати велику енергетичну кризу, через яку постраждають українці по обидві сторони лінії зіткнення.

Про це “Сегодня” заявили у зовнішньополітичній прес-службі ЄС.

“Особи, відповідальні за блокаду, повинні припинити свої дії, а влада повинна вирішити цю проблему в першочерговому порядку. Блокада знижує поставки вугілля з окупованих територій. Як наслідок, робота головних електростанцій незабаром може опинитися в небезпеці. Це може спровокувати велику енергетичну кризу в країні, яка вплине на громадян України по обидві сторони лінії зіткнення”, – говорять в прес-службі.

За словами уповноваженого спікера, в ЄС вважають, що блокування залізничного сполучення між підконтрольною і тимчасово непідконтрольною владі України територією на Донбасі не збігається з необхідним всеосяжним підходом щодо громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території. У зв’язку з цим, в ЄС вітає прийняття в січні урядом України Плану дій для певних районів Донецької та Луганської областей з метою полегшення ситуації для місцевого населення.

У той же час в Союзі зазначають, що для вирішення проблеми незаконної торгівлі або контрабанди важливе значення має велика прозорість в русі товарів через лінію контролю і закликають владу України активізувати свої зусилля в цьому напрямку. При цьому, ЄС все також стабільно підтримує суверенітет, незалежність, єдність і територіальну цілісність України і вважає, що Мінські домовленості залишаються основою для мирного та сталого вирішення конфлікту, відмести уповноважений спікер зовнішньополітичної прес-служби.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*