«Усіх вчителів мають забезпечити засобами захисту за державний кошт», – Микола Савельєв

31.08.2020 / Відео, Новини

Освітнім закладам Володимира-Волинського у час пандемії COVID-19 буде важко забезпечити дотримання санітарних норм із початком навчального року за власний кошт. Тому міська рада прийняла рішення підтримати їх і виділила кошти на закупівлю засобів захисту на вересень.

Про це у програм «Позиція» на телеканалі «12 канал» повідомив директор Вищого комунального навчального закладу «Володимир-Волинський педагогічний коледж ім. А. Ю. Кримського» Микола Савельєв.

Нещодавно Володимир-Волинський перевели з помаранчевої зони у жовту. Це означає, що заняття у всіх загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах будуть відбуватись у звичному режимі. Однак, адміністрації установ мають забезпечити всіх працівників засобами індивідуального захисту.

«Викладач, чи інший працівник має право вимагати маску від адміністрації закладу. Але це питання мало б закриватись з державного фонду. У нашому навчальному закладі працює 110 педагогів і при найменших розрахунках на забезпечення засобами індивідуального захисту, тільки на самі маски, потрібно – 50 тисяч гривень на перший семестр. Це наш обов’язок! Ми, в першу чергу, дбаємо за здоров’я вчителів і дітей, які прийшли до нас навчатись. Тому наголошу – держава має включитися у вирішення цієї проблеми», – заявив Микола Савельєв.

Директор педагогічного коледжу розповів, що коли діти зберуться на навчання – через 2 тижні можна очікувати на чергову хвилю захворюваності на COVID-19. Тож вони вже готуються до повернення на дистанційну форму навчання.

«Я наполягаю на тому, що має бути окрема стаття видатків для забезпечення навчальних закладів навіть не так обладнанням, як хорошим інтернетом та передплачених платформ Zoom, які вирішують масу проблем. Я не хочу рекламувати цю платформу, але наш навчальний заклад обрав саме цей напрямок», – зауважив Микола Савельєв і додав, що на технічне забезпечення процесу дистанційного навчання в умовах карантину та засоби захисту доцільно було б надати дозвіл і спрямувати не використану освітню субвенцію.

Запис програми «Позиція» можна переглянути тут:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*