Уряд схвалив проект закону, який пришвидшить створення ОТГ

17.04.2019 / Новини

Уряд схвалив законопроект, яким вносяться зміни до закону “Про добровільне об’єднання територіальних громад” та Кодексу адміністративного судочинства України і пришвидшується процес створення об’єднаних територіальних громад.

“Судові позови про оскарження добровільного об’єднання або приєднання громад будуть віднесені до категорій термінових адміністративних справ, які розглядатимуться за скороченою процедурою, в місячний термін. Таких чином ми припинимо практику навмисного затягування через суди процесу об’єднання громад”, – зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Згідно з проектом закону справи про оскарження відповідних рішень будуть віднесені до категорій термінових адміністративних справ, а саме адміністративна справа за позовною заявою щодо оскарження таких рішень вирішується судом протягом п’яти днів після відкриття провадження у справі; апеляційна скарга розглядається в дводенний строк після закінчення строку на апеляційне оскарження, – передає УНН з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Крім того, законопроектом пропонується визначити чіткий процесуальний механізм оскарження рішень сільських, селищних, міських рад про схвалення проекту рішення, а також остаточних рішень місцевих рад про добровільне об’єднання територіальних громад або добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади.

Також чітко визначити суб’єктів, які мають право на оскарження. Так, ними можуть бути громадяни України, місце проживання яких зареєстроване на території адміністративно-територіальної одиниці, що входить до складу відповідної територіальної громади, або сільська, селищна, міська рада, яка ініціювала або надала згоду на добровільне об’єднання (приєднання) територіальних громад.

Крім того, передбачено, що рішення про добровільне об’єднання або приєднання може бути оскаржене зазначеними суб’єктами у десятиденний термін з дня прийняття.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*