Українці створили мобільний додаток, який допомагає сортувати сміття

27.09.2018 / Новини

Співробітники компанії MacPaw створили безкоштовний додаток “Сортуй”, який покликаний полегшити українцям процес сортування сміття.

У ньому зібрані рекомендації по утилізації відходів, а також адреси доступних станцій прийому вторсировини, пише AIN.ua.

За даними Державної служби статистики України, у 2017 році в Україні було вироблено 366 400 000 тон відходів – на 24% більше, ніж роком раніше. При цьому динаміка утилізації відходів опустилася нижче за позначку в 25%. За допомогою “Сортуй” ентузіасти сподіваються поліпшити ці показники.

“Це формує правильні, здорові звички. Свого часу було здивуванням дізнатися, що серветки не можна викидати в контейнер з папером на переробку, а нібито паперовий одноразовий посуд зовсім не паперовий”, – зазначила PR-фахівець MacPaw Юлія Петрик.

У MacPaw кожної другої п’ятниці проводяться MacPaw Labs Days, під час яких співробітники можуть попрацювати над власними проектами, зайнятися самонавчанням. Під час цих Labs Days, Чернявська та інші співробітники організували команду, яка стала займатися питаннями, пов’язаними з екологією.

Спочатку створили додаток для iPad для корпоративного використання.

“Побачивши, наскільки покращився процес сортування сміття в офісі, хлопці вирішили написати додаток, яким міг би користуватися кожен українець. Так і з’явився “Сортуй”, – розповіли в MacPaw.

На розробку пішло 7 місяців. За цей час в проекті “Сортуй” взяли участь понад 10 працівників MacPaw, серед них – програмісти, тестувальники, дизайнери, копірайтери, фахівці в області маркетингу та PR.

Додаток “Сортуй” може визначати тип сировини, розповідає про особливості і умови сортування окремих видів сміття, а також показує найближчі станції сортування відходів.

Завантажити безкоштовний додаток можна з App Store і Google Play, але актуальний він в першу чергу для жителів Києва. У перспективі в “Сортуй” обіцяють додати дані про інші міста України.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*