Українським солдатам за участь в АТО щомісяця платитимуть 17 тисяч гривень

12.09.2017 / Новини

З 1 вересня 2017 році військовослужбовці в зоні АТО отримуватимуть щонайменше 17 тисяч гривень щомісяця. А також надбавки за участь у бойових діях.

Про це під час прес-конференції заявив начальник Департаменту фінансів міністерства оборони України Сергій Галімський, передає “Інтерфакс“.

7 тисяч гривень – це основне грошове забезпечення, 10 тисяч гривень – це доплата; вона починається, коли солдат провів в АТО повний місяць. Крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь в бойових діях або збив техніку противника, виплачується додатковий бонус,– розповів Сергій Галімський.

Таку зарплату отримуватимуть військовослужбовці у звані “солдат”, які виконують завдання в зоні проведення АТО. Нову зарплату нараховують вже з 1 вересня, заявив представник Міноборони. При цьому військовослужбовці ВДВ та морської піхоти отримуватимуть більше, аніж інші підрозділи Збройних Сил України.

Сергій Галімський також додав, що у 2016 році військове відомство витратило на нагородження учасників АТО 1,9 мільярда гривень, в той час як за 8 місяців 2017 року цей показник досяг позначки у 2,2 мільярда гривень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*