Українські млинці подорожчали за рік на 27%

13.02.2018 / Новини

Це на 5 грн більше, ніж було торік.

“За рік яйця подорожчали на 2 гривні. Молоко та вершкове масло – на 1,5 гривні. Борошно та олія соняшникова коштують на 10 копійок більше, ніж минулого року. Водночас цукор подешевшав на 1 копійку. Вартість солі не змінилася”, – написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для приготування 20 млинців вистачить 250 мл молока, 250 г борошна та 40 г вершкового масла. Крім того, необхідно 3 яйця, 10 г цукру, 50 мл олії соняшникової і 3 г солі.

“Яйця з 5,6 подорожчали до 7,6 гривень, молоко – з 4 до 5,5 гривень. Вершкове масло раніше коштувало 5,5 гривень. Тепер – 7 гривень. Борошно подорожчало з 2,3 до 2,4 гривень, а соняшникова олія – з 1,6 до 1,7 гривень. Сіль як рік тому, так і зараз обходиться в 1 копійку. Цукор подешевшав з 16 до 15 копійок”, – каже Дорошенко.

За рахунок здорожчання яєць, вершкового масла та молока, млинці стали дорожчими на 5 грн. У лютому 2017 року приготувати їх коштувало 19,2 грн. Тепер – 24,4 грн.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*