Україна може ввести біометричні візи для громадян Росії

06.10.2018 / Новини

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін допускає можливість введення біометричних віз для громадян Росії. Міністр також заявив про ефективність системи біометричного контролю на прикордонних пунктах пропуску з РФ.

Про це Клімкін сказав в ефірі телеканалу “UA Харків”, повідомляє УНІАН.

“Ми створюємо банк даних, ми прекрасно розуміємо, що можуть бути маніпуляції, як бачите, відома історія з отруєнням Скрипалів – зміна ідентичності і так далі. Якщо є біометричні дані, ми прекрасно знаємо, про які людях мовиться, і просто зміна документів вже не допоможе”, – пояснив очільник українського зовнішньополітичного відомства.

Цей банк буде напрацьовано. Ми дивитимемось на його ефективність, але я вважаю, що цього мало. Нам потрібні подальші заходи, в тому числі і попередній запит, а мінімум – попереднє інформування російськими громадянами, що вони їдуть в Україну,– наголосив Клімкін.

Він додав, що з цього питання Рада національної безпеки і оборони ухвалювала рішення.

“Не виключено, що нам потрібно дивитися на їх переміщення (росіян) на території України”, – зазначив міністр.

Глава МЗС також пояснив, що на сьогодні контроль переміщення росіян на території України “здійснюється частково”, а саме “для частини осіб, щодо яких є підозри”.

Але відслідковувати всіх, звичайно, досить складно. Але в перспективі, як це спрацює, потрібно аналізувати. Звичайні візи з Росією нам не допоможуть. Тоді, якщо це недостатньо ефективно, потрібно буде думати над впровадженням біометричних віз,– заявив Клімкін.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*