Українець отримав польське громадянство за порятунок людей

08.11.2019 / Новини

Український водій Андрій Сіровацький отримав громадянство Польщі за те, що цьогоріч у червні рятував людей, які потрапили у серйозну ДТП поблизу польського Щеціна.

Акти про громадянство українцю та його родині особисто вручив воєвода Любуский Владислав Дайчак, – передає “Газета”.

Українець раніше жив у Черкасах. У 2016 році поїхав заробляти гроші в Польщу і забрав до себе сім’ю. Вони живуть у місті Стшельце-Краєнське Любуского воєводства на заході країни. Чоловік працює водієм в одній із транспортних компаній, а його дружина – у салоні краси.

В день аварії з фурою і шістьма машинами він їхав трасою А6 у Норвегію. Українець кинувся рятувати людей із машин, які загорілись через зіткнення. Завдяки цьому вдалось урятувати двох жінок і двох дітей. Загалом в аварії загинули 6 людей, 16 отримали різні травми.

“Узяв вогнегасник і пішов до автомобіля. Всередині були дві жінки і двоє дітей. Жінки були пристебнуті пасками безпеки, але все ж вдалось дістати їх через вікно. На щастя, я не був сам, хтось ще допомагав. Витягнули теж водія фури. На жаль, не всіх вдалось урятувати – забракло часу і можливостей. Не вважаю себе героєм, просто рятував людей, бо так треба було”, – розповів Андрій Сіровацький.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*