У Згоранах змагалися любителі підльодного лову риби (ФОТО)

04.02.2019 / Новини, Спорт

У неділю, 3 лютого, на Великому Згоранському озері проводився відкритий чемпіонат Любомльського району з підльодного лову риби.

За умовами змагань, командам, які складалися з 2-3 учасників, належало упіймати якомога більше риби. При цьому враховувалася не маса улову, а кількість рибин. Саме за цими показниками визначали кращих у командному та індивідуальному заліках. Були й інші номінації. Загалом у змаганнях взяли участь 16 команд.

Після трьох годин лову судді взялися підбивати підсумки та вручати призи — різноманітну рибальську амуніцію та приладдя.

Розпочали із заохочувальних. За найменшу упійману рибину було відзначено Тараса Ключука зі Згоран, за найбільшу — Віталія Савоша з цього ж села. Отримав подарунок і наймолодший учасник змагань — 8-річний Артем Данилюк із села Сильне, а найстаршим рибалкою виявився 60-річний Василь Сенчук, який приїхав позмагатися аж із Соснівки, що на Львівщині.

Дебютанти зимової риболовлі – Артем Данилюк та Станіслав Іваніщук

Приз за найпершу упійману рибину дістався Олександру Пекалюку зі Згоран. Переможцем рибальських симпатій стала єдина жінка-учасниця змагань Віра Ярмошук. Призи отримали й дебютанти змагань: юні рибалки Артем Данилюк (Сильне) і Станіслав Іваніщук (Вишнів).

Віра Ярмошук – єдина жінка-учасниця змагань

Другий призер – Віталій Савош

Також проводилася вікторина на рибальську тематику, де найкращим виявився Володимир Козей з Римачів. Друге і третє місця посіли Максим Оксентюк (Сильне) і Тарас Ключук (Згорани).

В індивідуальному заліку друге і третє місця дісталися відповідно Віталію Савошу (команда “Літос” зі Згоран) і Володимиру Куцю (с. Піща Щацького району) — відповідно 40 і 33 рибини.

А найчастіше — 70 разів — рибальське щастя усміхнулося того дня Олександру Пекалюку (Згорани). До речі, він та його товариші по команді Андрій Сич та Іван Цвид і стали переможцями, упіймавши разом рівно 100 рибин.

Найкращим в індивідуальному заліку став Олександр Пекалюк

Команда-переможець (зліва направо) Іван Цвид, Андрій Сич, Олександр Пекалюк

Друге місце посіла команда “Літос” з с. Згорани (Віталій Савош, Богдан Кусько і Василь Новачук — 86 рибин).

 

Третя сходинка теж була за згоранцями: Володимир Кравець, Василь Костюк і Володимир Цвид разом упіймали — 58 рибин.

По завершенні церемонії нагородження учасники у дружному колі смакували запашною рибною юшкою і ділилися враженнями від змагань, які, до слова, на Любомльщині проводяться вже багато років.

Організаторами змагань виступили: сектор молоді та спорту Любомльської РДА, Згоранська сільська рада, районна організація УТМР, також до проведення заходу долучилися підприємці Сергій Духницький та Олег Опейда.

Нагороду отримує третій призер Володимир Кудь

Найстарший учасник заходу Василь Сенчук приїхав позмагатися аж із Львівщини

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*