У Згоранах визначалися, з ким об’єднатися у громаду

19.02.2018 / Новини

Доки на теренах Любомльщини тривав активний процес утворення об’єднаних територіальних громад, у Згоранській сільраді все не могли визначитися, з ким об’єднуватися.

Згідно перспективного плану, населені пункти цієї ради мали б увійти до складу Головненської ОТГ, втім, як відомо, у цій адміністративно-територіальної одиниці об’єдналися Головненська селищна, Заболоттівська і Нудиженська сільські ради.

Отож, на сьогодні у Згоран з’явилося одразу п’ять варіантів: доєднатися до однієї з чотирьох вже існуючих ОТГ — Любомльської, Шацької, Рівненської чи Головненської, або ж утворити окрему громаду зі Світязькою сільською радою сусіднього Шацького району. Втім, жоден із ймовірних форматів не має явної, яскраво вираженої переваги над іншими.

— Безумовно, багатьох жителів ради ця тема хвилює, — коментує Згоранський сільський голова Олександр Лукашук. — Кожен розуміє, що реформу буде завершено, відтак, Згоранам потрібно визначатися. Якщо ми нікуди не приєднаємося, врешті-решт це вирішать замість нас. Радий, що включилися у процес обговорення сільські депутати. Кожен із варіантів ретельно аналізуємо, зважуємо всі «за» і «проти» адже йдеться не про об’єднання просто заради об’єднання, а про те, щоб ця справа принесла якомога більше користі громаді, насамперед, у соціально-економічному аспекті. Тому вивчаємо усі деталі: фінансові можливості, ресурси, транспортне сполучення з потенційним центром громади тощо.

На вихідних, 17-18 лютого у всіх населених пунктах ради — Гупалах, Заозерному, Сильному і Згоранах відбулися громадські слухання на цю тему. Селяни озвучували багато різних думок і провели голосування.

Як повідомив «КОРДОНу» сільський голова Олександр Лукашук, у Заозерному, Гупалах і Згоранах більшість підтримала ідею об’єднання з Рівненською ОТГ. Натомість більшість жителів села Сильне воліли б, аби Згоранська сільрада приєдналася до Любомльської ОТГ

Остаточне слово у цій справі, спираючись на волю жителів ради, мають сказати місцеві депутати на найближчій сесії.

Читайте також:

6 Коментарів У Згоранах визначалися, з ким об’єднатися у громаду

  1. Шановні жителі Згоранської сільської ради! Не дайте себе одружити з бідним молодим. Погляньте правді в очі. Реалії такі, що з часом акцизний збір заберуть від місцевого бюджету і Рівненська ОТГ буде бідна як церковна миш. Так само, що є в Шацьку і що є в Любомлі? Просто не порівняти ні в частині інфраструктури ні в частині об’єктів благоустрою. Голова Шацької РДА говорив за каналізацію – то це разовий об’єкт і він вас вже точно стосуватися не буде. Перспектива є тільки при об’єднанні з Любомлем. У крайньому разі для простих жителів так на багато буде зручніше.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*