У світі масово відмовляються від поліетиленових пакетів

13.09.2018 / Новини

З 1 жовтня 2018 року в Грузії не можна буде виробляти, імпортувати і продавати найтонші поліетиленові пакети.

Поліетилен невдовзі опиниться поза законом, адже в країні вирішили заборонити одноразові пакети.

Як пише ТСН, вже з 1 жовтня 2018 року в країні не можна буде виробляти, імпортувати і продавати найтонші з них. А вже навесні наступного року під заборону потраплять усі поліетиленові пакети, окрім біо-розкладних.

У такий спосіб грузинська влада хоче знизити забруднення довкілля. У Тбілісі наголосили, що проблема розкладання пластикових пакетів для Грузії дуже актуальна, тож хочуть поступово вилучити їх із вжитку та планують заохочувати екологічні ініціативи.

Нагадаємо, що у Сполучених Штатах Америки повністю відмовилися від використання поліетиленових пакетів чотири роки тому. Європа також поступово переходить до використання паперових пакетів. Щодо України, то перехід на екологічну тару не є масовим явищем та залишається ініціативою лише окремих підприємств.

Як відомо, поліетиленові пакети не підлягають біологічній деградації, їхній період розкладання – понад сто років. Відразу після використання поліетиленові пакети перетворюються у відходи, які згодом викликають забруднення грунту і води.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*