У США в містах відмовляються від 5G через побоювання захворіти на рак

12.09.2018 / Новини

У місті Мілл-Велл заборонили встановлювати антени 5G у житлових зонах.

Міська влада невеличкого каліфорнійського містечка Мілл-Велл заборонила встановлювати антени для мережі 5G у житлових районах. Причиною заборони стали побоювання місцевих мешканців, що мережа може викликати захворювання на  рак.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на TechCrunch.

Згідно з рішенням, обмеження та заборони для всіх майбутніх заявок на телекомунікаційне обладнання 5G у місті вже почали діяти. За даними міської влади, вона отримала 145 листів від громадян, які проти розвитку цієї технології, порівняно з п’ятьма листами на її підтримку.

Блокування на розширення 5G не є новим для цього регіону. Інші міста, включно із Сан-Ансельмо та Росс, ухвалили аналогічні рішення.

Одна з моделей мережі п’ятого покоління передбачає використання невеликих антен, що підтримують існування “малих сот”. Це збільшує пропускну спроможність мережі та якість з’єднання, зменшуючи витрати на інфраструктуру, електроенергію та установку самих антен. Крім того, від “малих сот” виходить менше випромінювання

“Телекомунікаційні компанії переконують, що антени не мають негативного впливу на здоров’я людей, хоча Департамент охорони здоров’я Каліфорнії попередив про можливі наслідки для здоров’я персональних стільникових антен. Проте, зменшення випромінювання від 5G антен, порівняно з 4G антенами, імовірно, практично нівелює будь-які впливи цієї технології на здоров’я”, – йдеться у матеріалі TechCrunch.

Попри те, що в різних муніципалітетах виникають схожі проблеми, вони не поширюються на глобальному рівні. Китай, завдяки таким компаніям, як Huawei, інвестує мільярди доларів для розробки та побудови інфраструктури 5G, сподіваючись “викрасти” галузь з США, яка є лідером на ринку технологій 4G.

Нагадаємо, раніше колишній генеральний директор “Microsoft Україна”,  та екс-заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків розповів, що стандарти 5G поки не розроблені, але новітня технологія рано чи пізно все ж з’явиться в Україні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*