У школі Любомля провели Тиждень української мови (ФОТО)

14.11.2018 / Новини

З 5-го по 9-те листопада у Любомльській ЗЗСО №2 відбувся Тиждень української мови.

Про це йдеться на сайті навчального закладу.

Відкриття Тижня розпочалося урочистою загальношкільною лінійкою. Класний керівник та учні 10 класу розповіли про значення мови в житті народу та про святкування Дня української писемності. Учителі – словесники ознайомили з планом проведення тижня.

Також цей день приніс виставку ілюстрацій до художніх творів, на якій презентували свої роботи учні 5 – 7 класів. У вівторок охочі брали участь у заповненні інтерактивних стіннівок “Хіт – парад орфографічних ляпів”, “Страшний сон філолога”.

Наступного дня школярі молодших і старших класів взяли участь у Міжнародному конкурсі імені Петра Яцика. Для учнів 9-11 класів був проведений Мовознавчий квест. А п’ятикласники змагалися у турнірі юних філологів. У четвер естафету перейняли учні 6 – 7 класів. Цього дня для них було проведено Фразеологічний турнір та Мовознавчу вікторину.

Учні 8 – А класу разом із вчителем відвідали Міську бібліотеку, де на них чекав святковий захід “Мова і писемність – категорії вічні”.

До масштабного всеукраїнського флешмобу – Диктанту національної єдності приєдналися і вчителі, і адміністрація школи, які разом із дев’ятикласниками писали диктант “Крила України”.

У підсумку, всі заходи тижня були пізнавальними та цікавими. Сподіваємось, всі залишилися задоволеними. Вважаємо, що черговий Тиждень української мови вдався.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*