У Шацьку розробили районну Програму безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів загального користування

15.12.2017 / Новини

Шацька райдержадміністрація розробила районну Програму забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення до об’єктів житлового і громадського призначення на 2018-2020 роки.

Зокрема, основні її заходи передбачають забезпечення під час проектування, будівництва нових та реконструкції існуючих житлових та громадських об’єктів безбар’єрного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями за умов дотримання державних будівельних норм.

Щодо існуючих аналогічних будівель, не пристосованих до потреб інвалідів, то їх належить обладнати пандусами, поручнями, кнопками виклику та дублювання шрифтом Брайля інформаційних табличок з назвами та номерами кабінетів, кімнат тощо, а також позначити контрастним кольором, а при можливості — тактильною смугою контрастного кольору сходи на вході та всередині будівлі;

Окреме питання — облаштування території, прилеглої до будівлі закладу або установи, для комфортного пересування маломобільних груп населення: паркувальними місцями автотранспорту маломобільних груп населення автотранспорту, улаштування тактильного покриття поверхні з покажчиками, що вказують напрямок руху при ходьбі для осіб з вадами зору. Передбачено й інші заходи.

Реалізовуватиметься Програми за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Чинності вона набуде після розгляду на сесії районної ради.

ДОВІДКОВО. У Шацькому районі проживає 1080 інвалідів усіх категорій (у тому числі 32 інваліди війни, 20 осіб з інвалідністю І, ІІ групи з вадами зору, 69 дітей з інвалідністю).

Станом на 1-ше листопада цього року в районі було облаштовано 60 об’єктів для безперешкодного доступу до будівель, споруд та місць загального користування інвалідів. Є установи, які облаштовані пандусами з порушенням відповідних державних будівельних норм.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*