У Шацькому районі планують розширити площі під лохиною

11.07.2018 / Новини

У поточному сезоні волинські садівники планують суттєво розширити площі під плантаціями лохини. Лише у Шацькому районі області загальні площі під плантаціями ягоди сягнуть майже 300 га.

Про наміри ягідників розширювати площі під культурою розповів Юрій Горбенко, Директор Департаменту АПР Волинської ОДА, –  повідомляє SuperAgronom.com.

У ході робочого візиту, посадовець відвідав господарства Шацького району, де обговорив питання створення у майбутньому сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу по вирощуванню лохини на Волині.

“Шацький район — найбільш сприятливий для вирощування лохини. Технологія дозволяє збирати до 20 тонн ягід з гектару. Окрім чудових смакових якостей, культура має лікарські властивості та високу рентабельність. Відтак, перспективи для вирощування та розширення насаджень — досить хороші”, — наголосив Юрій Горбенко.

Зазначається, що ПП “Флора” у перспективі хоче розширити плантації лохини до 1 тис. га. Наразі загальна площа плодоносних кущів господарства становить понад 115 га і ще близько 100 га засаджено молодими саджанцями.

Господарство Василя Денисовця має 10 га лохини на крапельному зрошенні і має намір засадити цією ягодою ще 2 га.

ФГ “Агродрайв” має у володінні 60 га, які в подальшому планує засадити лохиною і створити ягідний кооператив.

ТОВ “Волинська ягідка” також планує розширювати виробництво і підготувало 75 га під посадку лохини. Саджанці будуть закладені уже в серпні-вересні цього року.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*