У Шацькому районі не вистачає пасовиськ для великої рогатої худоби

16.10.2019 / Новини

Керівництво Шацького молокозаводу просить підтримати молочне господарство району.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії районної ради з питань сільського господарства, продовольства та земельних ресурсів, яка відбулася на початку жовтня, під головуванням Ніни Хомич та за участю голови районної ради Сергія Карпука, — йдеться на сторінці райради в соцмережах.

У жителя села Хрипськ на сьогодні в господарстві є 37 голів великої рогатої худоби, з них 13 дійних корів. Молоко селянин здає в Шацьк. На сьогодні господар хоче збільшити кількість худоби, але є проблема з відсутністю потрібної площі пасовиська.

Тому на комісії було розглянуто питання можливості надання землі для випасу худоби, спільно з Віталієм Юрчуком, начальником міжрайонного управління у Любомльському і Шацькому районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Під час обговорення, постійна комісія рекомендувала Ростанській сільській раді розглянути можливість облаштування громадських пасовищ шляхом передачі земель з державної у комунальну власність та звернутися до Держгеокадастру для виготовлення документів на оформлення громадського пасовища.

Власнику господарства депутати порадили звернутися до сільської ради щодо можливості користуватися землям не витребуваних паїв. А також депутати рекомендували районній державній адміністрації підготувати та подати на розгляд сесії районної ради зміни до програми підтримки фермерських господарств.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*