У Шацькому нацпарку реалізовують німецько-український проєкт

05.06.2019 / Новини

Біосферний резерват «Шацький» став пілотною територією для реалізації заходів з екосистемної адаптації до змін клімату.  У Шацькому національному природному парку проходить з цього приводу експертний семінар.

Про це йдеться на сторінці Шацького НПП у Facebook.

На базі Шацького біосферного резервату проходить експертний семінар в рамках реалізації проекту «Екосистемна адаптація (ЕА) до кліматичних змін та стійкий регіональний розвиток через підвищення компетентності українських біосферних резерватів».

Його спільно розробила та реалізує група експертів з Фонду Міхаеля Зуккова (Грайсфальд, Німеччина) і Центру екології та управління екосистемами при Університеті сталого розвитку Еберсвальде (Німеччина). Учасники семінару мають можливість обговорити питання щодо негативних наслідків змін клімату, їх проявів та заходів з екосистемної адаптації до зміни клімату.

Нагадуємо, що проект має на меті інтегрувати підходи екосистемної адаптації до національного та регіонального планування та провести ряд заходів, що ведуть до краще адаптованого землекористування та широкомасштабного стійкого розвитку і буде впроваджуватися протягом трьох років.

Для довідки: рішенням 17-ї сесії Бюро координаційного Комітету ЮНЕСКО МАБ у 2002 році Шацькому парку було надано статус біосферного резервату «Шацький».


 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*