У селі Глинянка вже чотири роки немає ні медичного працівника, ні необхідних ліків

20.09.2018 / Новини

Вже 4 роки у селі Глинянка Любомльського району немає ні медичного працівника, ні найнеобхідніших ліків. Таку кричущу проблему люди озвучили під час прийому громадян у помічника народного депутата Ігоря Гузя – Ігоря Торби, який 18 вересня працював у селах Глинянка, Олеськ, Вижгів, Чмикос та Радехів Вишнівської ОТГ Любомльського району.

Про це повідомляє прес-служба парламентаря.

Люди скаржилися, що й саме приміщення ФАПу теж занепадає. За їх словами, на щастя, що карета швидкої допомоги на виклик до них приїжджає, і, вчасно. Проживає тут 263 людини, і найбільше – людей поважного віку, яким вкрай потрібна медична допомога.

Староста Олеської сільради Андрій Ягодинець додав й те, що добре було зробити у приміщенні ФАПу хоча б «косметичний» ремонт; та й потреба – у заміні старих шести вікон. Сам ФАП є, але працювати там нема кому.

Помічник парламентаря у телефонному режимі сконтактував з директором центру первинно медико-санітарної допомоги Любомльської райради. Проблему знають. На жаль, молодь, яка здобуває чи здобула медичну освіту, не має бажання йти працювати у село. І кадрова криза медицини на селі – є проблемою всієї України.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*