У Росії користувача “ВКонтакті” засудили за репост “Крим – це Україна”

06.05.2016 / Новини

У російській Твері за репости у соцмережі “ВКонтакті” про Крим інженера-механіка Андрія Бубеєва засудили до 2-х років 3-х місяців колонії-поселення.

Ввечері 5-го травня Заволзький районний суд Твері оголосив вирок громадянину Росії Андрію Бубеєву. Про це із зали суду повідомила адвокат Світлана Сидоркіна, що представляє інтереси Бубеєва, – передає Радіо Свобода.

Раніше 5-го травня у Заволзькому районному суді Твері пройшли дебати сторін у кримінальній справі щодо Андрія Бубеєва. Його звинуватили у публічних закликах до вчинення екстремізму і діяльності, спрямованої на “порушення територіальної цілісності Росії”.

Приводом для кримінального переслідування Бубеєва став репост матеріалу “Крим – це Україна” публіциста Бориса Стомахіна та одна картинка на цю ж тему на власній сторінці “ВКонтакте”.

Під час дебатів державний обвинувач попросив засудити Бубеєва до 3,5 років позбавлення вол. Бубеєв стверджує, що його переслідують за переконання. Провину він не визнає.

Нагадаємо, Росія у березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши “референдум” з його самовизначення.

Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.

18-го березня в Кремлі підписали так званий “договір” про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*