У Росії знову відбулися протести на підтримку опозицірнера Навального

14.02.2021 / Новини

У Росії 14-го лютого люди вийшли на мирну акцію протесту через ув’язнення опозиціонера Олексія Навального та його дружини Юлії. Попри холод, люди влаштували ланцюги солідарності.

Про це повідомляє 24 канал.

Традиційно мітинги почалися у декількох великих містах Росії. Станом на 14:00 мітингували у Москві, Петербурзі та Казані.

У Москві на Старому Арбаті о 14:00 почалася акція «Ланцюг солідарності та любові». Станом на 14:30 в ланцюг вишикувалися майже 300 осіб. У такий спосіб активісти підтримують жінок-політв’язнів. Присутні скандують «любов сильніша за страх» і «свободу політв’язням».

Не минулося і без провокацій. На акцію в Москві прийшов чоловік в касці з написом NATO. Він роздавав учасницям «долари». Натовп скандував «Ганьба».

Аналогічна акція відбувається в Санкт-Петербурзі. Учасниці вишикувалися в ланцюг на Воскресенській набережній біля пам’ятника жертвам політичних репресій. В акції вже взяли участь приблизно 60 осіб.

Поруч стоїть автомобіль відеоспостереження поліції, але правоохоронці акції не заважають.

А в центрі Казані люди влаштували мітинг проти затримань та репресій. Відомо, що влада узгодила акцію на площі Тисячоліття, однак однією з умов було обмежити кількість учасників до 200 осіб. Силовики навіть встановили рамки на площі та строго рахували людей. Видання Комерсант повідомляє, що загалом на акцію прийшли майже 1000 людей.

У Казані після закінчення узгодженого мітингу проти репресій затримали щонайменше 9 людей.

День Валентина наклав відбиток на традиційні акції протесту. До прикладу, у деяких містах активісти тримали в руках повітряні кульки у вигляді серця – головного атрибута свята. А у Москві хлопці дарують дівчатам та жінкам квіти та теплий чай.

На 20:00 у Росії запланована незвична акція «Любов сильніша за страх». Планується, що у темний час доби люди почнуть запалювати ліхтарики на мобільних телефонах, а також викладати свічки у формі серця.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*