Польським депутатам уріжуть зарплату на 20%

06.04.2018 / Новини

У Польщі оголосили про скорочення зарплат депутатів на 20%. Окрім того частину чиновників зобов’язали пожертвувати кошти на благодійність.

Про це після засідання політичного комітету правлячої партії “Право і справедливість” (PiS) і неформальної зустрічі голови PiS, спікера Сейму, прем’єр-міністра і міністрів оголосив Ярослав Качинський, інформує Onet.pl.

Також повідомляється, що міністри і держсекретарі до середини травня передадуть свої премії благодійній організації Карітас. Таке рішення було прийнято на тлі скандалу в Польщі через премії, які отримали члени уряду.

“Буде набагато, набагато скромніше”, – заявив Качинський і додав, що якщо хтось не підтримає рішення про зниження зарплати політикам, він втратить шанс на місце у виборчому списку і шанс для подальшої участі в політиці.

Крім того, планується ввести обмеження для війтів, бургомістрів, мерів, маршалків, старост та їх заступників, а також оголосили про скасування будь-яких додаткових пільг для керівників державних компаній.

За словами Качиньського, відповідні законопроекти будуть представлені під час найближчого засіданням Сейму.

“Ми хочемо завершити весь процес протягом двох місяців”, – пояснив він.

Йдеться про грошові премії, які отримали всі міністри уряду Беати Шидло і сама прем’єр-міністр. Розмір премій складав від 65-ти до 82-х тисяч злотих (приблизно від 500 тис. до 630 тис. грн). Усього на грошові премії для уряду призначено торік 1,5 мнл злотих.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*