У Піщі планують будівництво амбулаторії первинної медичної допомоги

12.03.2018 / Новини

Цьогоріч Шацькому районному бюджету надійшла субвенція з державного бюджету на реалізацію заходів спрямованих на розвиток систему охорони здоров`я в сільській місцевості на 2018-2019 роки більше 3 мільйонів гривень.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Шацької районної ради.

Як розділити ці кошти, обговорювали депутати під час засідання профільної комісії, на черговій сесій, під час зустрічі з головами сільських рад та головним лікарем ЦПМСД.

В результаті, кошти домовилися розділили таким чином:

  • на придбання медичних автомобілів для Пульмівської та Піщанської амбулаторій;
  • на виконання ремонтних робіт у Пульмівськой амбулаторії;
  • на придбання медичного, лабораторного обладнання, меблів, велосипедів.

А також витратити 3,5 мільйонів гривень для будівництва нової амбулаторії у селі Піща.

5-го березня, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, прибув на збори селян у Піщу аби почути думку жителів щодо місця розташування нового приміщення.

Згідно із нормами раніше наданого плану амбулаторії,Олександр Бакун, голова Піщанської сільської ради запропонував три місця: перед сільським клубом, на початку села (на перехресті, недалеко пункту пропуску Піща) та на ділянці теперішньої амбулаторії. За результатами обговорення, піщанці надали перевагу ділянці, на якій розташована стара амбулаторія у зв’язку з тим, що це звичне місце для всіх і розташоване найбільш оптимально для жителів, які живуть на окраїнах села.

«Заклади первинної ланки медицини знаходяться у комунальній власності районної ради, – говорить Сергій Карпук, голова районної ради, – але ні я, ні депутати не вирішуватимуть де краще лікуватися жителям. Ми почули піщанців і, звичайно, будемо відстоювати їхню позицію».

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства спільно з Міністерством охорони здоров’я розробили рекомендації щодо створення об’єктів первинної медично-санітарної допомоги у сільській місцевості, де представили проект, в якому розрахували вартість та детальний план будівництва медустанови.

У селі Піща планується будівництво амбулаторії первинної медичної допомоги, розрахований на 1 чи 2 лікаря без житла.

Загальна площа 213 м², пропускна здатність – близько 30 осіб. Проект передбачає не лише весь алгоритм будівництва, а й матеріально-технічне оснащення та забезпеченість медичним обладнанням.

Однак, кінцевий висновок про можливість будівництва за стандартами дадуть проектанти.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*